13 Şubat 2010 00:00

Barış Meclisi’nden anayasa paneli

ADANA Barış Meclisi bugün, “Demokratik Türkiye için nasıl bir anayasa?” isimli bir panel düzenliyor.

Paylaş

ADANA Barış Meclisi bugün, “Demokratik Türkiye için nasıl bir anayasa?” isimli bir panel düzenliyor. DİSK, KESK, Adana Tabip Odası, PSAKD’nin katkılarıyla düzenlenecek olan panele farklı kesimlerden katılımlar bekleniyor.
Türkiye’de yıllardan beri yaşanan hak ihlalleri ile sürekli gündeme gelen anayasanın değiştirilmesi tartışmaları, AKP Hükümeti ile daha çok tartışılmaya başlandı. AKP kendine göre bir anayasa tarif ederken, ülkenin bütün renklerine ve farklılıklarına aynı mesafede olacak bir anayasa oluşturulması ise ülkenin aydınları, işçileri tarafından tartışılıyor. Adana Barış Meclisi’de DİSK, KESK, Adana Tabip Odası, PSAKD’nin katkıları ile bugün saat 12.00’da Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde “Demokratik Türkiye için nasıl bir anayasa?” isimli bir panel düzenleyecek.
İstanbul Barosu eski Başkanı ve gazetemizin yazarlarından Doç. Dr. Yücel Sayman, Dicle Üniversitesi Hukuk fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vahap Coşkun, Barış ve Demokrasi Partisi Şırnak Milletvekili Av. Hasip Kaplan ile Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü Dr. Metin Bakkalcı’nın konuşmacı olarak katılacağı panelin moderatörlüğünü Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şube Başkanı Av. Faruk Ulaş yapacak.
(Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kazıda 290 kemik çıktı

SONRAKİ HABER

BDP’ye yönelik gözaltı fursayı sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...