13 Şubat 2010 00:00

TEKEL için bir araya geldiler

İŞÇİ ve memur konfederasyonlarının beklenen toplantısından “4-c uygulaması kaldırılana kadar mücadele etme” kararı çıktı. Hak-İş ve Memur-Sen’in ...

Paylaş

İŞÇİ ve memur konfederasyonlarının beklenen toplantısından “4-c uygulaması kaldırılana kadar mücadele etme” kararı çıktı. Hak-İş ve Memur-Sen’in katılmadığı toplantıda, 4-c’nin iptali için Danıştay’a dava açma kararı alındı. Türkiye’nin dört bir yanından Türk-İş, KESK, DİSK ve Kamu-Sen’e bağlı sendikaların temsilcileri 20 Şubat günü Ankara’ya gelerek TEKEL işçileriyle sabahlayacaklar.
İşçi ve memur konfederasyonları TEKEL işçileri için dün Kamu Sen Genel Merkezi’nde bir kez daha biraraya geldiler. Toplantıya Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel’in sözleri nedeniyle katılmayacağını açıklayan Hak-İş’in yanı sıra, Bem-Bir-Sen Genel Sekreteri İbrahim Keresteci’nin cenazesi nedeniyle Memur-Sen yöneticileri de yer almadı. Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel’in de katıldığı toplantıya 20 kadar TEKEL işçisi de katılma istedi. Toplantıda alınan kararları Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu açıkladı. Toplantıda Meclis Başkanı ve Başbakan’la yapılan görüşmelerin değerlendirildiğini aktaran Kumlu, toplantıya katılan 4 konfederasyonun 4-c gibi kuralsız, güvencesiz ve hukuka aykırı uygulamalar yürürlükten kaldırılana kadar mücadeleye devam edilmesi yönünde karar aldıklarını bildirdi.
SABAHLAYACAKLAR
Hükümeti TEKEL işçilerinin sorunları konusunda “inatlaşmayı bırakmaya” çağıran Kumlu, hükümeti toplumun çeşitli kesimleri arasında husumet oluşturacak söylemleri konusunda uyardı. Kumlu, konfederasyonların kuralsız ve güvencesiz çalışmanın simgelerinden biri olan 4-c uygulamasının iptali için Danıştay’a açacaklarını açıkladı.
Kumlu, “Eylemi tabana yaymak için konfederasyonlara bağlı sendikaların temsilcilerinin Türkiye’nin dört bir yanından 20 Şubat 2010 tarihinde Ankara’da olmalarına, dayanışmak ve eylemlerine destek vermek için aynı gece TEKEL işçileriyle sabahlamalarına karar verilmiştir” dedi.
Kumlu, konfederasyonların gerçekleştirilebilecek her yerde “TEKEL işçilerinin mücadelesine destek veren ve güvencesiz çalıştırmayı protesto eden” yazılar içeren siyah pankartlar asılacağını duyurdu.
22 OCAK’TA YENİDEN TOPLANACAKLAR
Kumlu, konfederasyonların yetkili kurullarını toplayarak çalışma yaşamının tüm sorunlarına ilişkin ortak bir mücadelenin daha etkin sürdürülmesi konusunda görüş belirleyeceklerini, bu görüşlerin de 22 Şubat günü saat 11.00’de DİSK Genel Merkezi’nde yapılacak olan konfederasyonlar toplantısında ortaklaştırılacağını açıkladı.
Gazetecilerin “TEKEL işçilerinin memur sendikalarına üye olmasına karşı çıkıyor musunuz?” sorusu üzerine Kumlu, Başbakan Erdoğan ve ilgili bakanlarla yaptıkları görüşmelerde bu konuya açıklık getirdiklerini hatırlattı. Erdoğan’ın Şubat ayı sonunda eyleme müdahale edileceği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Kumlu, “O bizim değil, hükümetin işi. Müdahale edip etmemeye ülkeyi yönetenler, hükümet karar verecek” dedi.
Kamu-Sen Başkanı Akyıldız da, TEKEL işçilerinin 4-c’ye geçince memur sendikalarına üye olmaları konusunda “Burada üç kuruşluk hesap yapılarak TEKEL işçilerinin kutsal mücadelesi kırılmak istenmektedir. Bunu yakışıksız bulmaktayız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçıların eylemine hastalar ve yakınları da katıldı

SONRAKİ HABER

TEKEL işçileri ‘Devam’ dedikçe...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa