13 Şubat 2010 00:00

Sağlıkçıların eylemine hastalar ve yakınları da katıldı

SES Bakırköy Şubesi’nin TEKEL işçilerine destek amacıyla düzenlediği basın açıklamasına, hasta ve hasta yakınları da katılarak destek verdi.

Paylaş

SES Bakırköy Şubesi’nin TEKEL işçilerine destek amacıyla düzenlediği basın açıklamasına, hasta ve hasta yakınları da katılarak destek verdi. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde basın açıklaması yapan SES üyeleri, “Ne 4-c ne 4-b herkese güvence”, “TEKEL işçisi direnişin simgesi” sloganlarını attılar. Basın açıklaması başladıktan kısa bir süre sonra hasta ve hasta yakınları, SES üyelerinin çevresini sararak alkışlar ve sloganlarla eyleme katıldı.
SES Bakırköy Şube Başkanı Leyla Koç, iki aydır direnen TEKEL işçilerini selamladı. AKP’nin, iktidarda olduğu sürede küresel sermayenin direktifleri doğrultusunda emekçileri güvencesiz çalışmaya zorladığını belirten Koç, 4-c ve 4-b gibi uygulamalarla kamuda istihdamı güvencesizleştirme yolunda önemli adımlar atıldığını kaydetti. TEKEL işçilerinin direnişinin Ankara ile sınırlı kalmayacağını, yeni grev ve direnişlerle yeni bir ivme kazanacağını dile getiren Koç, iş güvencesi, insanca yaşanacak bir ücret, parasız sağlık ve eğitim hakkı kazanana kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

VİYANA’DAN DESTEK

SONRAKİ HABER

TEKEL için bir araya geldiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa