13 Şubat 2010 00:00

iŞTE YÖK ÜNiVERSiTESi

Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı, TEKEL işçilerine destek vermek için Beytepe Kampüsü Öğretim Üyeleri kafeteryasında eylem yapan 96 öğrenci hakkında soruşturma başlattı

Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı, TEKEL işçilerine destek vermek için Beytepe Kampüsü Öğretim Üyeleri kafeteryasında eylem yapan 96 öğrenci hakkında soruşturma başlattı. Üniversite, bu soruşturmayla da yetinmedi ve öğrencileri velilerine bir yazıyla şikayet etti.
SİYASİ AMAÇ!
Hacettepe Üniversitesi’nde 23 Aralık 2009’da 96 öğrenci TEKEL işçilerine destek vermek için kampüste eylem yaptı. Bunun üzerine hareket geçen Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı, öğrencileri izlemeye aldı ve öğrencilerin gün gün saat saat yaptıkları eylem ve işlemleri tutanak haline getirdi. Eyleme katılan 96 öğrencinin TEKEL işçilerine destek vermek için siyasi amaçlı stant açtığı ve afişler yapıştırdığı tutanaklara işlendi.
Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı, bu işlemlerden sonra 96 öğrenci hakkında soruşturma açtı. TEKEL işçilerine destek vermek için eylem yapan öğrencilere açtığı soruşturma kapsamında öğrencilerin savunmasını alacak. Soruşturma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yücel Tıraş imzasıyla öğrencilere gönderilen yazıda, öğrencilerin savunmalarını vermek üzere 16 Şubat saat 10.00’da Fen Fakültesi Dekanlığı toplantı salonunda olmaları istendi. Ayrıca yazıda yapılan uyarıda savunma vermek için gelmeyen öğrencilerin savunma hakkından vazgeçmiş olacağı belirtildi.
SORUŞTURMA YETMEZ!
Bu arada Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı, öğrencilere soruşturma açmakla da yetinmedi, öğrencileri bir de velilerine şikayet etti. 96 öğrencinin ailelerine Hacettepe Üniversitesi Genel Sekreterliği imzasıyla gönderilen ve “Değerli Velimiz” diye başlayan bir yazıda, öğrencilerin katıldığı eylem ve cezaları gösterir bir belge de yer aldı. Velilere gönderilen yazıda şu ifadeler bulunuyor: “Siz aileler kadar bizlerin de en büyük arzusu vatanımıza ve milletimize yararlı, bilimsel bilgi ve becerilere sahip evlatlar yetiştirmektedir. Geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizi geçmişte olduğu gibi bugün de yasa dışı eylem ve görüşlere yöneltmek isteyen kişi, odak ve/veya kuruluşlar olabilmektedir. Velisi olduğunuz Üniversitemiz Mühendislik Fak. Kimya Müh. Bölümü öğrencisi (…)’nin Eğitim-Öğretim yılında yasadışı örgüt ve/veya parti propaganda çalışmaları yapmak, izinsiz stantlar açarak afiş, broşür, dergi, doküman dağıtmak gibi yasal olmayan ve izinsiz eylemler içinde yer aldığı belirlenmiştir.
Maddi ve manevi fedakarlıklarla, ülkemizin önde gelen saygın üniversiteleri arasında yer alan Hacettepe Üniversitesi’nde çağdaş ve bilimsel eğitim almak üzere gönderdiğiniz öğrencilerimizin, yasal olmayan ve izinsiz olaylara katılarak alacakları disiplin cezaları hiç şüphesiz eğitim ve öğrenimlerini olumsuz yönde etkilemekte, hatta zaman zaman sonlandırabilmektedir.
Adı geçen öğrencimizin ders notlarını gösterir belge (transkript) ile katıldığı belirlenen eylemler yazı ekinde bilgilerinize sunulmuştur.” (Ankara/ANKA)




BURASI LİSE DEĞİL

Öte yandan, TEKEL işçilerinin eylemine destek verdikleri için haklarında soruşturma açılan ve velilerine şikayet edilen öğrenciler, bu duruma tepki gösterdi.
Öğrenciler, “Bizler orta okul veya lisede okumuyoruz. Yaşımız da 18 değil. Burası bir üniversite. Üniversitede öğrenciler velilerine liselerde olduğu gibi şikayet edilemezler. Üstelik bizler yasa dışı hiçbir eylemin içinde olmadık.
TEKEL işçilerinin meşru onurlu eylemine meşru zeminlerde destek verdik veriyoruz” dediler. Öğrenciler velilerine gönderilen yazıların içeriklerinin de son derece çirkin olduğunu belirttiler.
ÖNCEKİ HABER

‘4.2 milyar kazanç sağlıyor, 2 milyara satılıyor’

SONRAKİ HABER

Bingo’dan direnişe destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...