13 Şubat 2010 00:00

‘4.2 milyar kazanç sağlıyor, 2 milyara satılıyor’

TEKEL işçilerinin 3 gündür Sakarya Meydanı’na kadar yaptıkları yürüyüşte “mücadelenin köleliğe karşı olduğu” vurgusu yapıldı.

Paylaş

TEKEL işçilerinin 3 gündür Sakarya Meydanı’na kadar yaptıkları yürüyüşte “mücadelenin köleliğe karşı olduğu” vurgusu yapıldı.
TEKEL işçilerinin 3 gündür Türk-İş binasının önünden Sakarya Meydanı’na kadar yaptıkları yürüyüşte, direnişin 59. gününde Diyarbakır, Batman ve Siirt şubeleri söz aldı. “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz” sloganlarıyla yürüyen işçiler adına konuşan Diyarbakır TEKEL işçisi Mehmet Can Sarı, 59 gündür sokaklarda yattıklarını, evlerini unuttuklarını söyledi. Sarı, “Kimsenin fabrika kurmadığı Diyarbakır’da sadece TEKEL fabrikası vardı. Onu da kapattılar. Demokrasi getiriyoruz diye yok ettiler. Sadece bizi değil 50 bin tütün ekicisini, 300 bin ekici ailesini açlığa mahkum ettiler” dedi.
Yapılan hesapları anlamadıklarını söyleyen Sarı, 2007 yılında 4.2 milyar TL hasılat yapan sigara fabrikalarının 2 milyar TL’ye satıldığını dile getirdi. Sarı, İşsizlik Fonu’ndan 3 milyar TL’nin Doğu’ya aktarıldığının söylendiğini, ancak bu paranın nereye, nasıl gittiğini kimsenin bilmediğini ifade etti. 4-c ile çalışıldığında 11 aydan sonrasının garantisi olmadığını belirten Sarı, 4-c’de sendika, grev, toplusözleşme ve hak arama özgürlüğü olmadığını söyledi. İşçilerin işsizlerle tehdit edildiğini belirten Sarı, işçi sınıfının işçiyi işçiye kıydırma oyunlarını çok iyi bildiğini, oyuna gelmediklerini ve başkalarının da bu oyuna gelmeyeceğini dile getirdi. Sarı, mücadelenin köleliğe karşı olduğunu ve bu mücadeleyi işçi, esnaf, çiftçi, emekli, çocuk, memur bütün emekçilerin sahiplendiğini ve onların da bunun kendi mücadeleleri olduğunun farkında olduklarını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL hepimizin direnişi!

SONRAKİ HABER

iŞTE YÖK ÜNiVERSiTESi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...