14 Şubat 2010 00:00

Bornovalı kadınlardan TEKEL’ci kadınlara destek kartı

8 Mart’ın 100. yılında TEKEL işçisi kadınlar mücadelelerini kararlılıkla sürdürüyor. Ülkenin dört bir yanında TEKEL işçileri için yürüyüşler düzenleniyor, yardımlar toplanıyor.

Paylaş

8 Mart’ın 100. yılında TEKEL işçisi kadınlar mücadelelerini kararlılıkla sürdürüyor. Ülkenin dört bir yanında TEKEL işçileri için yürüyüşler düzenleniyor, yardımlar toplanıyor.
Bornova’da Emek Partisi (EMEP) üyesi kadınlar da Atatürk ve Naldöken Mahallelerindeki kadınlardan, TEKEL işçisi kadınlara gönderilmek üzere yüzlerce destek kartı topladı. EMEP’li kadınların kapı kapı dolaşarak yürüttükleri çalışma, Bornovalı kadınlardan büyük ilgi gördü. Çalınan her kapı kadınların, direnişteki TEKEL işçisi kadınlarla nasıl bir dayanışma içinde olduklarını gösterdi. Kadınlar kimi zaman televizyonda onları izlerken ağladıklarını, televizyon izlemek istemedikleri, kimi zaman da onları izlerken tüm kadınlar adına gururlandıkları belirttiler.
KARTLARDAKİ MESAJLAR:
Yüksel Mert: TEKEL işçileri vesilesiyle Türkiye’de hak aramanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha görüyoruz. Bütün TEKEL işçilerini haklı davalarında destekliyoruz, bir an önce mutlu bir şekilde evlerine dönmelerini umut ediyoruz.
Gülpembe Sığın: Mücadelenizde sonuna kadar gidin, bu bütün kadınlara büyük bir örnektir. Kadınların ezildiği, haklarını arayamadığı bu ülkede cesaretinizle büyük bir şey anlatıyorsunuz. Umarım dayanışmanızın ve mücadelenizin sonunda bir sonuca ulaşırsınız.
Cevriye İpek: Mücadele bile kadınla güzel, bu söz bir kez daha anlamını buldu TEKEL eylemiyle. Kadınların ellerinin değdiği her şey güzelleşir bu yüzden bu mücadele çok güzelleşti ellerinizle. Onurlu mücadelenize selam olsun.
Serhan Kıran: Yapmış olduğunuz haklı davanızda sizin yanınızda olduğumu bütün kalbimle bilmenizi isterim. İnanıyorum ki bizleri elbet anlayacaklar. Bu haklı mücadelenizde bir denizyıldızı da ben olayım istedim. Yılmayın, susmayın çünkü sustukça sıra bize de gelecek…
Ayşe Bağır: Haklarınız verilsin çoluk çocuğunuz perişan oldu. 60 gündür soğukta bekliyorsunuz. İçimiz acıyor, gönlümüz razı olmuyor… 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz şimdiden kutlu olsun
Hüsniye Şenli: Bu kutsal duruşunuzda sizleri, siz anaları bir şiirle anlatmak istiyorum;
Dağlarda açan kardelenler gibi açacaksın
İnce bir karın altında süzüleceksin
Rahatlayacaksın güneşin yapraklarını aydınlattığında
Eski ve yeni tohumlarını sahipleneceksin
Ne olur ezmeyin, kırmayın diye belki bağıracaksın
İnsanlar duyacak sesini duracak önlerinde koşacaksın
Şehit olacaksın ya da kazanacaksın, çünkü sen ilk önce ANA’sın.
(İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çağdaş avukatlar; ‘Dava hepimizin davası’

SONRAKİ HABER

TEKEL işçisi oyuna gelmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...