14 Şubat 2010 00:00

‘Ölmek var, dönmek yok’ diye yola çıktık

TEKEL işçilerinin her akşam Türk-İş önünden Sakarya Meydanı’na yaptıkları yürüyüşte 60. gün ve akşam sıra Tek Gıda-İş İstanbul Cevizli Şubesi’ndeydi.

Paylaş

TEKEL işçilerinin her akşam Türk-İş önünden Sakarya Meydanı’na yaptıkları yürüyüşte 60. gün ve akşam sıra Tek Gıda-İş İstanbul Cevizli Şubesi’ndeydi.
TEKEL işçileri, destek veren emekçilerle birlikte yine Türk-İş önünde toplanıp, alkış ve sloganlarla Sakarya Meydanı’na yürüdüler. Sık sık “Ölmek var, dönmek yok”, “Kavga bitmedi, daha yeni başlıyor” sloganları atan TEKEL işçileri kararlılıklarını dile getirirken, AKP ve Başbakan Erdoğan’ı hedef alan sloganlarla da tepkilerini ifade ettiler. Sayıları binleri bulan emekçiler, “kaç kişi kaldı, herkes 4-c’ye geçiyor” diyenlere de yanıt verirken, “Al al al, çal, çal, çal, 4-c’yi al başına çal” sloganı ile de 4-c’yi kabul etmediklerini slogana yansıttılar.
Burada işçilere seslenen Tek Gıda-İş İstanbul Cevizli Şube Başkanı Yunus Durdu, TEKEL işçilerinin ekmek ve gelecek mücadelesinin dalga dalga büyüdüğünü söyledi. Her meslekten vatandaşın desteğine dikkat çeken Durdu, “Sen de gel, al eline baretini, iğneni, kalemini, bayrağını al gel. Oluk oluk her yerden, hep bir yerden. Bu bir onur mücadelesi, bu bir var olma mücadelesi. Bırak evinde, işinde siyaseti, emekçisin çiğnetme yaban ellere emeğini. Ne olursan ol sen de gel, arkadaşını al gel” çağrısı yaptı. Durdu, TEKEL işçisinin yola, “Ölmek var, dönmek yok” diye çıktığını ve haklarını almada kararlı olduğunu söyledi. Tek Gıda-İş uzmanı Gürsel Köse’nin kendilerine destek veren Ankara esnafına, halkına, Türkiye halkına teşekkürünün ardından işçiler aynı güzergahtan Türk-İş önüne geri döndüler.
MEŞALELER YAKILDI
İşçiler, aynı akşam iki saat sonra da yine aynı güzergahta bu kez meşalelerle yürüdüler. Kadın-erkek, çocuk binlerce kişi ellerinde meşaleler, dudaklarında kararlılıklarını ifade eden sloganlarla Sakarya Meydanı’na yürüyüp, aynı yoldan yeniden Türk-İş önüne döndüler.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

SADEDE GELELİM

SONRAKİ HABER

Çağdaş avukatlar; ‘Dava hepimizin davası’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa