14 Şubat 2010 00:00

Açılım tutuklamalarla devam ediyor!

Mardin, Siirt, Van, Hakkari, Muş, ve Ağrı’da polisler tarafından düzenlenen baskınlarda aralarında BDP ve İHD yöneticileri...

Paylaş

Mardin, Siirt, Van, Hakkari, Muş, ve Ağrı’da polisler tarafından düzenlenen baskınlarda aralarında BDP ve İHD yöneticileri ile belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 70 kişi gözaltına alındı.
AKP Hükümeti tarafından başlatılan ‘demokratik açılım’la birlikte kapatılan DTP’nin ardından BDP’ye yönelik baskılar da artarak devam ediyor. BDP üye ve yöneticilerine yönelik, gözaltı ve tutuklamalara her gün yenisi ekleniyor.
Son olarak birçok ilde eş zamanlı olarak BDP’ye ve İHD’ye operasyon yapıldı. Operasyona gerekçe olarak KCK gösterildi. Terörle Mücadele Şube polisleri birçok ilde yaptıkları ev baskınlarında BDP ve İHD yönetici ve üyelerini gözaltına alındı. Mardin’de 15 kişi, Siirt’e 14 kişi, Van’da, 8 kişi, Ağrı merkez ile Patnos’ta 9 kişi Hakkari Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde 4 kişi, Muş’un Bulanık ilçesinde 2 kişi gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube polisleri, dün sabah saatlerinde Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı 23 eve baskın düzenledi. Baskınlarda 5 öğrenci gözaltına alındı. Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi’nde yapılan baskınlarda da isimleri öğrenilemeyen 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Muş’ta da 6 kişi, Diyarbakır’da Pınar Ateş gözaltına alındı.
2 ÇOCUK DAHA TUTUKLANDI
Şırnak’ın Silopi ilçesinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 2’si çocuk 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece “Polise taş attıkları” iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dün gece yapılan ev baskınlarında da engelli bir çocuk gözaltına alındı. Yapılan aramada evde bir şey bulamayan polis, özürlü olan Sati Pusat’ı gözaltına alarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Pusat sonra serbest bırakıldı.
Batman’da polisler BDP PM Üyesi Mehmet Candemir’i gözaltına aldı.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

NOT

SONRAKİ HABER

Siyasi cinayetler aydınlatılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...