14 Şubat 2010 00:00

Dereler taştı köyler su altında kaldı

Trakya Bölgesi’nde önceki gün başlayan yağmur nedeniyle dereler taştı. Taşan dereler ulaşımda aksamalara yol açtı.

Paylaş

Trakya Bölgesi’nde önceki gün başlayan yağmur nedeniyle dereler taştı. Taşan dereler ulaşımda aksamalara yol açtı.
Şehir merkezine yaklaşık 12 kilometre mesafede bulunan Değirmenyeni köyü, Tunca Nehri’nin hemen kenarında bulunuyor. Tunca nehri taşınca köye yakın setlerden biri patladı. Bunun üzerine nehir yatağına yakın evler sular altında kaldı.
Köy Muhtarı Güngör Yüksel köyün bir bölümünün sular altında kaldığını söyledi. Gece boyunca çalışmaların devam ettiğini belirten muhtar, can ve mal kaybının olmamasının tek tesellisi olduğunu kaydetti.
Aşırı yağışlar sonucu yatağına sığmayan Oğulpaşa Deresi taştı. Debisi yavaş yavaş yükselen dere daha sonra köprüyü aşarak karayolunu kapladı. Yol üzerindeki su seviyesi bir metreyi geçti. Zaman zaman trafik akışında kesintilerinin yaşandığı karayolu daha sonra çiftli yönlü olarak ulaşıma kapatıldı.
MERİÇ NEHRİ TEHLİKE SİNYALİ VERDİ
Tunca Nehri’nden sonra Meriç Nehri’nde de sular yükseldi. Su seviyesinin artmasıyla Bosna köyünün nehre yakın alanlardaki evleri boşaltıldı. Ahırlarda bulunan canlılar tahliye edildi. Su yükselişinin devam etmesi üzerine daha yüksek konumda bulunan Meriç ve Tunca Nehirleri arasındaki işyerlerinin tahliyesi için karar alındı. Uyarılar Edirne ile Karaağaç Mahallesi arasındaki alanda bulunan bütün işyeri sahiplerine yapıldı. Edirne-Karaağaç yolu aynı zamanda uluslararası bir geçiş noktası durumunda. Yol Türkiye ile Yunanistan’ı birbirine bağlayan Pazarkule Sınır Kapısı’na geçişi sağlıyor. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Tam gün kölelik yasasına dönüştürüldü!

SONRAKİ HABER

Failleri korumaktan vazgeçin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...