14 Şubat 2010 00:00

Tam gün kölelik yasasına dönüştürüldü!

İzmir Tabip Odası (İTO), Tam Gün Yasası ile bu yasaya ilişkin çıkartılan yönetmelik arasında korkunç çelişkiler olduğunu açıkladı.

Paylaş

İzmir Tabip Odası (İTO), Tam Gün Yasası ile bu yasaya ilişkin çıkartılan yönetmelik arasında korkunç çelişkiler olduğunu açıkladı.
Hekimlerin yoğun ve stresli bir gün sonunda başka bir mekanda çalışarak hastalarını görmesi ve tedavilerini üstlenmesinin mesaisini ciddi şekilde riske attığı ve verimliliğin sağlanamadığı gerekçesiyle çıkartılan Tam Gün Yasası ile bu yasaya ilişkin çıkartılan yönetmeliğin arasında kandırmaca düzeyinde farklılıklar olduğu belirtildi.
İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner, İTO binasında düzenlediği basın toplantısında Tam Gün Yasası’nda hastanelerde verimliliğin sağlanamadığı gerekçesiyle hekimlerin mesai dışı başka yerlerde çalışmasının engellendiğini fakat Tam Gün Yasası ile ilgili çıkartılan yönetmelikte hekimlerin hastanelerde daha fazla mesai yapmalarının dayatıldığını söyledi.
Sağlık Bakanı’nın Tam Gün Yasası’yla ilgili kamuoyuna yaptığı açıklamalarla halkı kandırmaya çalıştığını belirten Kaptaner, “Aradan iki hafta geçmeden, hekimlere hafta içi, genel ve resmi tatil günlerinde hastanelerde 8-16 saat mesai dışı çalışma gündeme getirilmiştir. Sağlık Bakanlığı’nın nasıl günübirlik ve çelişkili politikalara imza attığını göstermektedir” dedi.
ACİL SERVİSLERDE KARMAŞA YAŞANIYOR
Hastaların muayene için acil servislere gitmesiyle ilgili ciddi karışıklığın ortaya çıkacağına dikkat çeken Kaptaner, “Hastalarımız oldukça yüklü olan tedavi ücretlerini karşılayamadığı için ücret alınmayan acil servislere yönelmektedir. Acil servislerin yükü bu nedenle artmış ve acil hasta olmayanlar ya da sadece reçete yazdırmak için acil servislere başvuranlar birbirine karışmıştır. Bu da acil hastalara verilmesi gereken hizmetin aksamasına yol açmaktadır. Acillerde çalışan hekimler ise yaptığı işin önemi nedeniyle değil, baktığı hasta üzerinden yani performans üzerinden ücretlendirildiği için Sayın Başbakan’ın ‘Başvuran geri çevrilemeyecek’ emri nedeniyle gelen herkese bakmak zorunda kalmaktadır. Buradan hekimleri çirkin şekilde suçlayan Başbakan’a, zorla uygulanmaya çalışılan mesai dışı poliklinik uygulamasının hangi sıfatla ifade edileceğini soruyoruz ve bu akıl dışı uygulamadan vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Dereler taştı köyler su altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...