15 Şubat 2010 00:00

‘Sevgi her gün 3 kadın öldürüyor’

İSTANBUL Feminist Kolektifi, “Erkeklerin sevgisi her gün 3 kadın öldürüyor” diyerek, Sevgililer Günü’nü protesto etti.

Paylaş

İSTANBUL Feminist Kolektifi, “Erkeklerin sevgisi her gün 3 kadın öldürüyor” diyerek, Sevgililer Günü’nü protesto etti. İstiklal Caddesi’nde yürüyüş yapan kadınlar, Türkiye’de her yıl binin üzerinde kadının “sevgilisi” tarafından öldürüldüğünü hatırlattılar.
Taksim tramvay durağında toplanan İstanbul Feminist Kolektifi üyeleri, “Erkeklerin sevgisi her gün üç kadın öldürüyor” sloganı atarak Galatasaray Meydanı’na yürüdüler. Sevgililer Günü gerekçesiyle reklam yazılarıyla dolu balonların süslediği Taksim’de kadınların yürüyüşü ilgi ile izlendi.
Kolektif üyeleri, Galatasaray Meydanı’nda yaptıkları açıklamada ise “Bugün Sevgililer Günü; bugün dünyanın her yerinde erkekler, ellerinde başta kırmızı güller ve daha birçok hediye ile sevgilileri olan kadınlara, onları ne kadar çok sevdiklerini anlatıyorlar. Bugün erkekler kadınlara ‘Hayatım iyi ki varsın, sensiz yaşayamam’ diyecekler. Bugün Sevgililer Günü; gazetelerin üçüncü sayfalarına bakın göreceksiniz, bugün Türkiye’de sevgilisinin elinden çiçek alacak ya da almayacak kadınların en az 3’ü, erkeklerin ‘sevgisi’ yüzünden öldürülecek” dediler. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EMEP’ten İşçi Derneği’ne ziyaret

SONRAKİ HABER

AKP BİZİ BÖLMEK İSTİYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...