15 Şubat 2010 00:00

Batıkentliler TEKEL için yürüdü

TEKEL işçileri ile dayanışma için önceki gün Batıkent’te meşaleli yürüyüş yapıldı.

Paylaş

TEKEL işçileri ile dayanışma için önceki gün Batıkent’te meşaleli yürüyüş yapıldı. EMEP, ÖDP, TKP ve Halkevleri’nin birlikte örgütlediği yürüyüş, Sabancı Yüzme Havuzu önünden başladı. Batıkentliler yolu trafiğe kapatarak, metro istasyonuna kadar meşalelerle yürüdü. Batıkentlilere bir grup TEKEL işçisi de katıldı.
Burada ortak açıklamayı yapan Nusret Taş, yıllardır halkın işsizliğe, güvencesiz çalışmaya, köleliğe mahkum edilmesi karşısında, TEKEL işçilerinin örgütlü duruşun, onurun, insanlığın, dayanışmanın gücünü yeniden gösterdiğini ifade etti.
Taş, TEKEL işçilerinin “yan gelip yattığını” iddia eden AKP’nin, yıllardır ülke kaynaklarına trilyonlarca gelir sağlayan tütüncülüğün özelleştirmelerle yandaşlara ve yerli-yabancı sermayeye nasıl peşkeş çekildiğini sümenaltı etmeye çalıştığını söyledi. Yürüyüşe katılan TEKEL işçilerinden Koray Eren de, hükümetin gerçekleri çarpıtarak halkı kandırdığını ve TEKEL işçilerinin ücretleri konusunda gerçek dışı rakamlar vererek, halkın desteğini bölmeye çalıştığını söyledi. İstanbul’da ev kiralarının 700-750 TL olduğunu belirten Eren, kendisi 4-c’ye geçtiğinde alacağı ücretin kirasını karşılamaya bile yetmeyeceğini anlattı. Eren, “60 gündür Ankara’da devam eden direnişte yarı tok yarı aç geçirilen günlerin ya da eksi 8-10 derecede yatılan gecelerin çok da önemli olmadığını, kendileri için asıl önemli olanın bu mücadelenin ülkenin her yerine yayılması olduğunu” söyledi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

İMES’in genç köleleri

SONRAKİ HABER

Denizli’de bakanlara TEKEL protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...