15 Şubat 2010 00:00

HEY Tekstil’de TEKEL haberi dinlemek yasak

İşçilerin performansını artırmak için fabrika içinde radyo yayını yapan Hey Tekstil patronu, TEKEL haberi çıktığında radyoyu kapattırıyor.

Paylaş

İşçilerin performansını artırmak için fabrika içinde radyo yayını yapan Hey Tekstil patronu, TEKEL haberi çıktığında radyoyu kapattırıyor. Ücretlerinin zamanında ödenmemesinden yakınan Hey Tekstil işçileri ise örnek aldıkları TEKEL direnişini yakından takip ediyorlar ve destekliyorlar.
TEKEL işçilerinin insanca yaşamak için direndiğine dikkat çeken Hey Tekstil işçileri, “Keşke biz de TEKEL işçileri gibi birlik olsak. Çünkü bizim çalıştığımız işyerinde de bir sürü sıkıntı var. Ücretlerimiz çok düşük ve düzenli alamıyoruz” diyorlar. Fabrikada radyonun açıldığına, ancak TEKEL haberi başladığında kapatıldığına dikkat çeken işçiler, şöyle devam ettiler: “Dinlemek istiyoruz ama hemen kapatılıyor. TEKEL işçileri için eylem yapıldı. Biz de katılmak istedik ama iş günü olduğu için gelemedik. Bütün işçiler TEKEL işçilerini örnek almalı.”
EBRU NAKIŞ’TAN DESTEK
Ebru Nakış işçileri de TEKEL işçilerinin yanında. Hükümetin, yıllardır verilen emeği görmeden işçileri bir kalemde silip atmak istediğini söyleyen Ebru Nakış işçileri, buna tepki gösteriyor. Siirt TEKEL’de akrabasının çalıştığını söyleyen bir işçi, TEKEL direnişini yakından izlediğini söyledi. Başka bir işçi ise şunları dile getirdi: “Bütün işçilerin durumu kötü. Biz de TEKEL işçileri gibi birlikte hareket etmeyi istiyoruz ama beceremiyoruz. İşyerimizde bir sürü sorun var. Zam alamadık. Biz de bir ara iş bırakmıştık. Ama patron bizi böldü. Patron ‘Bu sene benim senem olacak’ diyerek, iş bırakmanın acısını çıkartıyor. Biz de hiçbir hak talebinde bulunamıyoruz. Herkes gibi biz de TEKEL işçilerini destekliyoruz. 1 liranı paylaş kampanyasına katılmak istiyoruz ama hâlâ ücretlerimizi alamadık.” (İstanbul/EVRENSEL)

BAŞBAKAN GİBİ DAVRANAMAYIZ
Serkan Demirok, Güneşli’de baskı işinde çalışıyor. TEKEL işçilerini desteklediklerini dile getiren Demirok, işyerinde AKP’ye oy verip şimdi pişman olanların sayısının arttığına dikkat çekti. “TEKEL işçileri önce kendileri için işe başladılar. Şimdi ülke gündemi oldu” diyen Demirok, şöyle devam etti: “Biz emekten yana olduğumuz için TEKEL işçilerini destekliyoruz. Başbakan gibi davranamayız. TEKEL işçilerinin yanında olmak isterim ama zor. Eşim var, çocuğum var, çalışmak zorundayım.”
ÖNCEKİ HABER

‘1 liranı paylaş’ kampanyası yayılıyor

SONRAKİ HABER

Telekom işçileri 5 liraya çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...