15 Şubat 2010 00:00

BDP’den hükümete: ‘Operasyonları durdurun!’

BDP eş başkanları Salahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak, BDP’ye yönelik birçok ilde yapılan operasyonların, askeri darbe dönemlerini aratacak boyutlara ...

Paylaş

BDP eş başkanları Salahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak, BDP’ye yönelik birçok ilde yapılan operasyonların, askeri darbe dönemlerini aratacak boyutlara ulaştığını belirterek, “Hükümeti de bu gözaltı terörüne bir an önce son vermeye, gerilim yaratmak için yapıldığı açıkça ortada olan bu operasyonları durdurmaya davet ediyoruz” dediler.
Açıklamada, operasyonların darbe dönemlerini aratacak boyutlara ulaştığı belirtilerek, “Hükümeti bu gözaltı terörüne bir an önce son vermeye, provokatif bir gerilim yaratmak için yapıldığı açıkça ortada olan bu operasyonları durdurmaya, davet ediyoruz. Neredeyse her gün parti teşkilatlarımız, partililerimizin evleri ve işyerleri polis tarafından basılmakta, insanlar gözaltına alınmakta ve tutuklanmaktadırlar” denildi. Sadece önceki gün İstanbul, Mardin, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Ağrı, Bitlis, Muş, Van ve Siirt’te 131 kişinin göz altına alındığı hatırlatılan açılamada, şöyle denildi: “Gözaltına alınanlar arasında, parti meclisi üyelerimiz, kadın ve gençlik meclisi yöneticilerimiz, ilçe başkanları ve yöneticilerimiz de vardır. KCK operasyonları adı altında yapılan bu hukuksuzluğun, AKP Hükümeti tarafından bizzat yönlendirildiğini biliyoruz. Özellikle AKP’nin akademik kimlikli bazı akıl hocalarının ve MKYK üyelerinin, bu operasyonların yapılması için televizyon kanallarını dolaşarak psikolojik hazırlık yürüttüklerini ibretle izliyoruz. AKP’nin kendine bağlı bir yargı yaratmaya çalıştığı ve bu yargı gücünü partimize karşı acımasızca kullandığı artık bir sır değildir.” “Partimize ve halka yönelik bu hukuksuzluğun toplumda hiçbir tepki yaratmayacağını, halkın bu uygulamaları sineye çekeceğini sananlar, büyük yanılgı içerisindedirler” denilen açıklamada, bu ve benzeri baskı yöntemlerini geçmiş dönemde sıkça kullanan iktidarların her biri halkımızın onurlu direnişi karşısında eriyip gitmişlerdir. AKP Hükümetinin akıbetinin de bunlardan farklı olmayacağı bilinmelidir” ifadelerine yer verildi. Açıklama şöyle son buldu; “Saldırıların bu kadar pervazsızlaştığı bir dönemde bütün halkımızı alanlarda onuruna sahip çıkmaya çağırıyoruz. Hem 15 Şubat uluslar arası komplonun bir kez daha mahkum edilmesi hem de bu tutuklama terörüne karşı birlik ruhumuzu ortaya koymak adına herkesi bulunduğu her yerde sesini yükseltmeye, demokratik hakkını kullanmak üzere meydanlara çağırıyoruz.” (ANKARA)


Operasyona devam

BDP’nin hükümete operasyonları durdurma çağrısı yaptığı saatlerde, tutuklama ve gözaltı furyası sürdü. Hakkari ve ilçelerinde gözaltına alınan 32 kişiden 15’i tutuklandı. Batman ve Mersin’de de 7’si çocuk 12 kişi gözaltına alındı. Hakkari merkez ile Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı ev baskınlarında gözaltına alınan ve önceki gün Van’a getirilerek savcılığa çıkarılan 8’i çocuk 32 kişiden 15’i, ‘örgüt üyesi’ oldukları iddiasıyla tutuklanarak Van F Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Batman’da dün 4 kişi gözaltına alındı. Batman’da iki günde gözaltına alınanların sayısı 13’e çıktı. Mersin’in merkez Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında da 8 kişi gözaltına alındı. Van’da da 3’ü çocuk 13 kişi gözaltına alındı.
(HABER MERKEZİ)


ÖNCEKİ HABER

Öcalan eylemleri polis saldırısıyla başladı

SONRAKİ HABER

Bölgede işsizlik 6 yılda 3 kat arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...