15 Şubat 2010 00:00

Ahmedinecad: Saygı esasına dayalı iş birliğine hazırız

İRAN Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Rusya’nın NTV kanalına verdiği demeçte, nükleer silahlar konusunda da açıklamalarda bulundu.

Paylaş

İRAN Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Rusya’nın NTV kanalına verdiği demeçte, nükleer silahlar konusunda da açıklamalarda bulundu. Nükleer silahlara karşı olanların önce kendi nükleer silahlarını imha etmesi gerektiğini dile getiren Ahmedinecad, saygıya dayalı iş birliğine hazır olduklarını söyledi.
Nükleer silahların, tüm insanlık için tehdit olduğunu belirten Ahmedinecad, “Bütün dünya kitle imha silahlarından arındırılmalı” dedi.
“Nükleer silahları insanlığın düşmanı olarak görüyoruz. Bu silahlardan yararlanma dönemi sona ermiştir” diye konuşan Ahmedinecad, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün hiç kimse, nükleer silahları kullanabilecek güce sahip değildir. ABD’nin nükleer silah depolamasını da yanlış buluyoruz. Amerika için Irak ve Afganistan’dan daha ciddi ve önemli bir konu olmayacak. Peki bu silahlar, ABD’yi zafere ulaştırabildi mi? Asla. Nükleer silahlar artık işe yaramıyor.”
Ahmedinecad, bölgede bazı ülkelerin nükleer silahlara sahip olduğunu ve kimi ülkelerce de himaye edildiğini belirtti ve “Nükleer silahlara karşı olanlar, önce kendi nükleer silahlarını imha etmeli ki, doğru söyledikleri anlaşılsın” dedi.
ABD, İngiltere, İsrail, Fransa, Almanya ve diğer bazı ülkelerin, İran’ın nükleer enerji faaliyetlerine karşı olmasını değerlendiren Ahmedinecad, “Onlar aslında nükleer silahlara değil, İran’ın kalkınmasına ve gelişmesine karşılar. Önümüzü kesmek için ellerinden geleni yaptılar ama yenilgiye uğradılar. Onların engellemelerini boşa çıkaracak ve etkisiz kılacak güçteyiz” diye konuştu. İran cumhurbaşkanı, “karşılıklı saygı esasına dayalı ve eşit şartlarda diğer ülkelerle nükleer konularda iş birliğine hazır olduklarını” sözlerine ekledi.

ÖNCEKİ HABER

YEDİ İKLİM DÖRT BUCAK

SONRAKİ HABER

Afganistan’da geniş kapsamlı operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...