15 Şubat 2010 00:00

‘Serseri Mayınlar’ Berlin’de

Yönetmen Ferzan Özpetek’in 60. Berlin Film Festivali Berlinale’de galası yapılan ‘Serseri Mayınlar’ filmi, büyük ilgi gördü. Eğlenceli bir hikaye anlatan film, mart ayında gösterime girecek.

Paylaş

Yönetmen Ferzan Özpetek’in 60. Berlin Film Festivali Berlinale’de galası yapılan ‘Serseri Mayınlar’ filmi, büyük ilgi gördü. Eğlenceli bir hikaye anlatan film, mart ayında gösterime girecek.
İtalya’da yaşayan Yönetmen Ferzan Özpetek, son filmi Serseri Mayınlar’ı (Mine Vaganti) ilk kez Berlin Film Festivali’nde izleyiciyle buluşturdu. Filmin gösterimiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında Yönetmen Ferzan Özpetek, bu filmi güldürmek için yaptığını söyledi. Özpetek, “Benim için bir zevkti. İnsanların birbiriyle olan ilişkilerini anlatmak zordu. Büyüleyici ve güzel, ancak zor bir çalışma oldu” dedi.
EĞLENCELİ BİR FİLM
Bir gazetecinin, “Bu film Alman yönetmen tarafından çekilseydi çok ciddi olurdu. Bunu bu şekilde nasıl yaptınız” şeklindeki sorusuna karşılık veren Özpetek, Türkiye’den 17 yaşındayken İtalya’ya gittiğini anlatarak söze başladı. Türkiye’de ve İtalya’da çok sayıda film izlediğini söyleyen yönetmen, hayatta trajik olaylara çoğu zaman güldüğünü, bunun kendi tarzı olduğunu ifade etti.
İtalya’yı bir gereksinim olduğu için değil, bilinçli bir şekilde tercih ettiğini belirten Özpetek, “İtalya’yı, bu ülkeye karşı iyi duygularım olduğu için seçtim. İçimde sevgi vardı bu ülkeye karşı. Bir gereksim olarak değil bilerek ve film çekmek için bu ülkeyi seçtim” diye konuştu.
GÖSTERİM MARTTA
Filmde oynayan Lunetta Saviano ve Elena Sofia Ricci de bu filmde kendilerine rol vermesi nedeniyle Özpetek’e teşekkür etti.
“Serseri Mayınlar” 12 Mart’ta İtalya’da, 26 Mart’ta ise Türkiye’de gösterime girecek. Film, makarna üretimi ile uğraşan bir ailenin üç kuşağının öyküsünü anlatıyor.
1959 İstanbul doğumlu yönetmen, ilk filmleri dışında filmlerinin çoğunu yaşadığı İtalya’da çekti. İlk filmi Hamam, yapıldığı 1997 yılında büyük ilgi gördükten sonra, Harem Suare, Cahil Periler, Karşı Pencere gibi filmleriyle dikkat çekici bir yönetmen oldu. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Korsakofluların kardeşi türküler

SONRAKİ HABER

YEDİ İKLİM DÖRT BUCAK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa