15 Şubat 2010 00:00

11. Uluslararası İstanbul Bienali ‘yeniden’

11. Uluslararası İstanbul Bienali’nin bıraktığı izleri hatırlamak ve açtığı tartışmaları canlandırmak amacıyla, bugün Yıldız Teknik Üniversitesi...

Paylaş

11. Uluslararası İstanbul Bienali’nin bıraktığı izleri hatırlamak ve açtığı tartışmaları canlandırmak amacıyla, bugün Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu’nda “Peynir Bitince Delik Nereye Gidiyor?” başlıklı bir panel düzenlenecek. Paneli, “11. Uluslararası İstanbul Bienali Yıldız’da” isimli bir de video programı izleyecek.
BİR KEZ DAHA: İNSAN NEYLE YAŞAR
Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin kent merkezinde kalma isteğine destek olarak düzenlenen panelde, bienaller üzerinden sanat ve kent ilişkisine farklı disiplinlerden bakılacak. Panel, 11. Uluslararası İstanbul Bienali sanatçılarından Canan Şenol, Birikim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Laçiner ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Bölümü’nden Asu Aksoy’un katılımıyla, Yrd. Doç. Dr. Zerrin İren Boynudelik’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.
YILDIZ TEKNİK’TE PANEL VE VİDEO
Panel sonrasında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin düzenlediği “11. Uluslararası İstanbul Bienali Yıldız’da” adlı video programının açılışı yapılacak. 11. Uluslararası İstanbul Bienali’nde sergilenen Erkan Özgen, Jumana Emil Abboud, Natalya Dyu, Işıl Eğrikavuk, Canan Şenol, Zanny Begg, Deimantas Narkevicius ve Maria Ruido’nun video çalışmaları, Yüksel Sabancı Sanat Merkezi’nde izleyiciyle yeniden buluşacak. 15 Şubat Pazartesi günü 17.30-19.30 saatleri arasında açılacak olan sergi, 12 Mart Cuma gününe kadar hafta içi 10.00-17.00 saatleri arasında gezilebilecek.
BİENAL TARTIŞMALI GEÇMİŞTİ
11. Uluslararası İstanbul Bienali, 12 Eylül-8 Kasım 2009 tarihlerinde, “WHW/What, How and for Whom” küratörlüğünde, “İnsan Neyle Yaşar?” temasıyla gerçekleştirildi. Bienal, başlığını Bertolt Brecht’in 80 yıl önce yazdığı Üç Kuruşluk Opera adlı oyunundaki “İnsan Neyle Yaşar?” adlı şarkıdan almıştı. Bienaldeki çağdaş sanat eserlerinin, güncel tartışmalardan ve halktan kopuk bir şekilde Marksizmi ve Brecht’i gündemine alması, tartışma yaratmıştı. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

NORVEǒTEN DİYABAKIR’A NORA

SONRAKİ HABER

‘Unutuyorsak, hepimiz suçluyuz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...