15 Şubat 2010 00:00

Direniş engel tanımıyor

TEKEL işçilerinin Ankara direnişi 62 günü geride bıraktı.

Paylaş

TEKEL işçilerinin Ankara direnişi 62 günü geride bıraktı. İki ayı geçen sürede ne hükümet tarafından yöneltilen suçlamalar ve tehditler, ne de aileden, çocuklardan uzak kalmak ne de yenilen coplar, hastalıklar işçilerin direnişine engel olabiliyor.
BEBEĞİNİ SÜTTEN KESİP DİRENİŞE KATILDI
Direnişe katılmakta engel tanımayanlardan biri de İzmir TEKEL işçisi Gülhan Gülşen. Gülşen, işçiler Ankara’ya gelmeden iki ay önce doğum yapmıştı. İki aylık anne iken karşıladığı direnişe bir süre evinde çocuğunun yanında katıldı. Her gün televizyon başında, yüreği arkadaşları ile atarak takip etti süreci. Ama mücadele iki ayı geçince ve iyice sertleşince, daha fazla dayanamadı. “Dört ay yeter” diyerek bebeğini sütten kesti, bebeği eşine emanet etti ve soluğu Ankara’da, arkadaşlarının yanında aldı. “Burada olmam gerektiğine inandığım için geldim. Emzirdiğim bebeğimi bırakıp, onun geleceği için geldim. Çocuklarımızın geleceği için, Türkiye için, kendi geleceğimiz için… Bütün işçilerin, emekçilerin, herkesin buradaki havayı solumaları gerektiğine inanıyorum” diyen Gülşen, evde iken sürekli ruhunun Ankara’da olduğunu; şimdi ise aklı bir yandan dört aylık bebeğindeyken, onun geleceği için Ankara’da olmanın endişelerini azalttığını vurguladı. Gülşen, bebeğinin geleceği ile ilgili kaygılarını ise şöyle dile getirdi: “Böyle olacağını bilseydim belki bebeğimi doğurmazdım. Şu an beni onun geleceğinin korkusu sardı. Onun için mücadele etmeye geldim ve sonuna kadar buradayım. Bebeğimi babasına bıraktım, o da çalıştığı için işini aksattı. Şimdiye kadar bedenim oradaydı ama ruhum buradaydı. Eşim de bu durumuma çok üzüldüğü için ‘Artık git’ dedi. Şimdi buradayım.”
‘BABAMI ÖZLEDİM’
İstanbul TEKEL işçisi Cemil Begin de binlerce işçi gibi eşinden ve çocuklarından uzak. Cemil Begin’in 7 yaşındaki oğlu Berkay, babasının özlemini gidermek için hafta sonunda bir günlüğüne bile olsa yanına geldi. Ağabeyleri ve annesi ile birlikte hafta sonunu babasının yanında geçiren Berkay, babasına özlemini, çizdiği resimle dile getirdi. Berkay, bir yandan babasının kaldığı çadırı ve babasını çizerken, bir yandan da “Babamı özledim. 4-c’ye geldik” yazdı.
Cemil Begin, çocuklarının Ankara’ya, açlık grevini merak ettikleri ve kendisini görmek için geldiklerini belirtti. Çocukları ile ayrılığının nedeninin “birleşmek” olduğunu ifade eden Begin, “Bu ayrılıkların sebebi birleşmek.Ayrılığın sebebi haklar. Onlar da, biz de bunun için buradayız. Bizi oy vermiş olarak görmüyorlar ama ben 5 kişilik bir aileyim, yalnızca bir TEKEL işçisi değilim” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
Aylin Akçay - Ceyhan Bağrıyanık
ÖNCEKİ HABER

TEKEL iŞÇiLERiNiN GÖZÜ BAŞKANLAR KURULU’NDA

SONRAKİ HABER

Şarkı sözlerinin ustasına saygı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...