15 Şubat 2010 00:00

TEKEL iŞÇiLERiNiN GÖZÜ BAŞKANLAR KURULU’NDA

TEKEL işçilerinin gözü 4 konfederasyonun aldığı eylem kararında ve bu hafta içinde toplanması beklenen Türk-İş Başkanlar Kurulu’nda.

Paylaş

TEKEL işçilerinin gözü 4 konfederasyonun aldığı eylem kararında ve bu hafta içinde toplanması beklenen Türk-İş Başkanlar Kurulu’nda.
Pazar olması nedeniyle daha sakin olan sokaklarda yine çevrelerini temizleyen, çadırlarında kahvaltılarını yapan TEKEL işçileri, gün boyunca yine ziyaretçileriyle sohbetler ettiler.
İşçilerin gözü ise Türk-İş, DİSK, KESK ve Kamu-Sen’in aldığı 20 Şubat’ta Ankara’ya gelip geceyi işçilerle çadırlarda geçirme eyleminde. TEKEL işçileri, Ankara’ya gelmeyen arkadaşlarını da arayarak, “Ankara’ya gelin” çağrısı yapıyorlar.
İşçiler ayrıca, Başbakan Erdoğan’ın; “TEKEL işçilerinin eylemini Türk-İş ve bağlı birçok sendikacı istemiyor” anlamına gelen sözlerinden sonra, Türk-İş ve Başkanlar Kurulu’ndan gelecek tepkiyi de bekliyorlar. İşçiler, “Türk-İş, ya Başbakan’ı doğrulayıp ‘Evet biz bu eylemi desteklemiyoruz’ diyecek ya da gereğini yapacak ve daha etkili kararlar alacak” diyorlar.
İşçiler, Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun toplanması ve bir an önce etkin bir mücadele programı belirlemesi beklentisindeler.
Öte yandan, açlık grevi de Tek Gıda-İş’in “Bitirin” çağrısına rağmen 20’yi aşkın işçi ile sürüyor. Önceki gün işçilere 24 saatlik açlık greviyle destek veren Şair-Yazar Ataol Behramoğlu da, grevini dün bitirdi.
Behramoğlu, “TEKEL işçilerinin mücadelesi, sadece kendilerinin, aile ve çocuklarının geleceği için değil, ülkenin geleceği için de anlam taşıyor” dedi. AKP’nin Türkiye’yi büyük bir şirkete dönüştürme çabası içinde olduğunu belirten Behramoğlu, bütün özelleştirmelerin de bu amaca yönelik olduğunu dile getirdi. “Üstelik de bu şirketin patronları yabancı ülkelerin zenginleri” diyen Behramoğlu, AKP Hükümeti’nin, geldiğinden beri ülkede tek bir fabrika bile açmadığını; emperyalizmin rahat etmesi için yollar, büyük binalar yaptığını söyledi.
Behramoğlu, bir aydın, fikir emekçisi olarak çok büyük özverilerle mücadele yürüten TEKEL işçilerine destek için 24 saatlik açlık grevi yaptığını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Şaka değil gerçek 4-c tarihe gömülecek’

SONRAKİ HABER

Direniş engel tanımıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...