15 Şubat 2010 00:00

Kadınlar el ele verecek dünya değişecek

KAYSERİLİ kadınlar, TEKEL işçilerinin direnişini selamlamak ve onların mücadelelerini sahiplendiklerini göstermek amacıyla meydan postane önünde bir araya gelip topladıkları dayanışma mektuplarını gönderdiler.

Paylaş

KAYSERİLİ kadınlar, TEKEL işçilerinin direnişini selamlamak ve onların mücadelelerini sahiplendiklerini göstermek amacıyla meydan postane önünde bir araya gelip topladıkları dayanışma mektuplarını gönderdiler. “Ellerimizin hamuruyla değil alnımızın teriyle direniyoruz” şiarıyla mücadele eden TEKEL işçisi kadınların yanlarında olduklarını vurgulayarak, mücadelelerini sahiplendiklerini söyleyen kadınlar adına açıklamayı okuyan Emek Partisi İl Yöneticisi Eylem Sarıoğlu, “İşsizlik kendilerinin ayıbı değilmiş, TEKEL işçilerinin işsiz kalmasının sorumluları TEKEL fabrikalarını özelleştirenler değilmiş gibi pervasızca yalanlar söylüyorlar. Utanmazlıklarını en üst düzeye çıkarıp ‘Kimseye yetimin hakkını yedirtmeyiz’ diyebiliyorlar” dedi. Sarıoğlu, “Artık onların yalanlarına inanmıyoruz. Yıllarını, ömürlerini TEKEL fabrikalarında çürüten insanlar, insanca yaşayacakları bir ücret istiyor. TEKEL işçileri, kölelik anlamına gelen 4-c kapsamında çalışmak istemiyor, sadece ve sadece iş güvencesi istiyor. Anayasal hak olan sendikalarda örgütlenme hakkı istiyor, yıl sonunda iş sözleşmesinin devam edip etmeyeceğinin kaygısını taşımak istemiyor” diyerek, durumu özetledi. Bu mücadele içerisinde TEKEL işçisi kadınları mücadelenin lokomotifi olarak değerlendiren Sarıoğlu, “Erkek işçilerle birlikte işleri, çocuklarının geleceği için tüm zorluklara göğüs geriyorlar” dediği TEKEL işçisi kadınların, 8 Mart’ın 100. yılına damga vurduğunu ifade etti.
‘TEKEL işçileriyle 1 TL’ni paylaş’ kampanyasına da çağrı yapan kadınlar, topladıkları mektupları, Türk-İş Genel Merkezi’ne faksla gönderdiler. (Kayseri/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

İndim havuz başına Tayyip çıktı karşıma

SONRAKİ HABER

‘Şaka değil gerçek 4-c tarihe gömülecek’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa