16 Şubat 2010 00:00

Çadırkent’e ilk resmi mektup geldi

BAŞBAKAN, Hükümet üyeleri, “yasal değil” dese de onlar “çadırkent”lerinde mücadeleyi yürütürken, ilk resmi evraklarını, mektuplarını da aldılar.

Paylaş

BAŞBAKAN, Hükümet üyeleri, “yasal değil” dese de onlar “çadırkent”lerinde mücadeleyi yürütürken, ilk resmi evraklarını, mektuplarını da aldılar. Çadırkent’in alt girişinde sağ tarafta, kapısında, “Bitlis Merkez Kapı” yazılı çadıra mektup geldi.
Çadırda, adına mektup gelen Tek Gıda-İş Bitlis Şube Başkanı Can Yengisöz, Fotoğrafçı Doğanay Sevindik’in “Fotoğrafları nasıl ileteyim” diye sorduğunu, kendisinin de çadırda yazılı, “Bitlis Merkez Kapı”dan yola çıkarak “Çadırkent’e gönder” dediğini hatırlattı.
Postacının çok kolay bulduğunu belirten Yenisöz, “Tıpkı evlerimizde olduğu gibi posta elimize geldi” dedi. Yenisöz, özlük haklarını gasp eden ve 28 Şubat sonunda kendilerini buradan çıkarmak isteyenlere şöyle seslendi: “Burada artık bir evimiz oldu. 15 gündür işsiziz AKP Hükümeti nedeniyle. Çadırkent’te mücadelemiz 28 Şubat’tan sonra da, ta ki haklarımızı alana kadar sürecek.”
Başbakan’ın, “TEKEL işçilerinin oyuna gelmeyeceği” söylemine de dikkat çeken Yenisöz, “Biz burada ne oyun içindeyiz, ne film çekiyoruz, ne de tiyatro. Deli, divane de değiliz, Ankara’nın bu soğuğunda, ayazında sokakta kalacak kadar. Biz yıllardır bizim olan ve AKP Hükümeti tarafından elimizden alınan özlük haklarımız için mücadele veriyoruz. Almadan da buradan ayrılmayacağız” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Varlık yokluk mücadelesi

SONRAKİ HABER

TEKEL işçileri için yürüdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...