16 Şubat 2010 00:00

TEKEL DİRENİŞİNİ ANLATIYORLAR

TEKEL işçilerinin katıldığı işyeri ziyaretleri ve kahve toplantılarını yoğunlaştıran Çiğlili emekçiler, işsizliğe, taşeronlaştırmaya, kuralsız çalışmaya ve 4-c’ye karşı mücadelelerini birleştiriyorlar.

Paylaş

TEKEL işçilerinin katıldığı işyeri ziyaretleri ve kahve toplantılarını yoğunlaştıran Çiğlili emekçiler, işsizliğe, taşeronlaştırmaya, kuralsız çalışmaya ve 4-c’ye karşı mücadelelerini birleştiriyorlar.
Emek Partisi üyeleri ve TEKEL işçilerinden oluşan gruplar, Güzeltepe, Harmandalı, Küçükçiğli ve Evka-2 gibi emekçi mahallelerindeki kahvelerde konuşmalar yaparak, halkı yapılacak eylemlere çağırıyor. Güzeltepe’de yapılan ziyaretlerde konuşan TEKEL işçisi Ruşen Turan, işçi ve emek düşmanlığına karşı birleşme çağrısı yaptı. EMEP İlçe Yöneticisi Bayram Akgül de emekçilerin talepleriyle, TEKEL işçilerinin mücadelesinin yanında yer alması gerektiğini belirtti. “1 liranı ile paylaş” kampanyasını anlatan Akgül, “TEKEL’i desteklemek, kendi geleceğimize sahip çıkmaktır” dedi.
TEKEL TRİBÜNLERDE
Güzeltepespor futbol takımının maçının oynandığı stada da giden grup, Belediye Başkanı Metin Solak’ın da izlediği maçın devre arasında, maçı izleyen 500 dolayında Güzeltepeliye seslendi. Burada da işsizliğe, yoksulluğa, emekçi düşmanı politikalara karşı birleşme çağrısı yapıldı. Konuşmalar, alkışlarla karşılandı.
Evka-2 Mahallesi’nde bulunan kahvelerde ise EMEP İlçe Başkanı Özden Mızrak, TEKEL İşçileriyle Dayanışma Platformu’nun çalışmaları ile ilgili bilgi vererek, yapılan çalışmalara ve oluşturulacak dayanışma komitelerine katılma çağrısı yaptı. TEKEL işçisi Besra Akgül de TEKEL işçilerinin mücadelesi içindeki kardeşleşmeyi, sınıf tutumunu anlatarak, direnişin yalnızca TEKEL işçilerinin direnişi olmaktan çıktığına dikkat çekti. TEKEL işçileri olarak mücadeleye daha başta fabrikaların özelleştirildiği zaman, tütün ekiminin sınırlandığı zaman atılmamakla yanlış yaptıklarını öğrendiklerini ifade eden Akgül, “Yalnızca bu değil, biz birbirimizden çok şey öğrendik, sendikaları nasıl harekete geçireceğimizi öğrendik, çıktığımız yoldan dönmeyeceğiz” dedi.
İDDİALARI SORDULAR
Kahve konuşmalarını dinleyen mahalle sakinleri, TEKEL işçilerinin yanlarında olduklarını ve TEKEL işçilerinin birliğini sonuna kadar sürdürmelerini istediklerini söyleyerek, işçilere hükümetin iddiaları ile ilgili sorular sordular: “4-c ye giden çok işçi var mı?”, “Tazminatlarınızı aldınız mı?..” TEKEL işçisi Akgül, bu sorulara yanıt olarak; 4-c’ye giden çok fazla işçi olmadığını, tazminatların bir lütuf olmadığını, her işçinin çalışmasının karşılığı olduğunu belirterek, kendilerinin taleplerinin ne olduğunu hükümetin de kamuoyunun da iyi bildiğini söyledi.
TAM DESTEK
Çiğli TEKEL işçileri, taşeronlaştırmaya karşı mücadele veren Büyükşehir Belediyesi Park-Bahçe işçileriyle yemek ve çay molasında bir araya geldi. Çiğli Kipa yanında bir parkta çalışan 12 işçi ile yemek paydosunda, Evka-5 Mahallesi’ndeki parkta ise 30 park-bahçe işçisi ile çay molasında buluşan TEKEL işçileri ve EMEP’liler, mücadelenin ortak olduğunu belirterek, 4-c’ye ve taşeronlaştırmaya karşı birlikte mücadele edilmesi için birleşme çağrısı yaptılar. Park-bahçe işçileri, taşeronlaştırmaya karşı talepleriyle Çiğli’de yapılacak eylemlere katılacaklarını belirttiler. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘1 liranı paylaş’ kampanyası her yerde sürüyor

SONRAKİ HABER

Sancaktepe halkı işçilerin yanında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...