16 Şubat 2010 00:00

Kadroları tescil edilene kadar işe geç başlayacaklar

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 4 yıldır verdikleri mücadeleyi kazanan Dev Sağlık-İş’te örgütlü taşeron işçiler...

Paylaş

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 4 yıldır verdikleri mücadeleyi kazanan Dev Sağlık-İş’te örgütlü taşeron işçiler, kadrolarını tescil etmeyen Rektörlük ve hastane yönetimini protesto etti.
Kadrolarının tescili için randevu talep eden işçiler, taleplerine cevap alamadılar. İşçiler, talepleri kabul edilene kadar sabahları işe bir saat geç başlayacaklar.
Verdikleri mücadele sonucu hastanenin ve üniversitenin çalışanı oldukları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylanan işçiler, karara uymayan hastane yönetiminin hukuka aykırı hareket ettiğini ifade ettiler. Yaklaşık 1200 taşeron işçinin hastane işçisi olarak kabul edilmesini sağlayan işçiler, 2 aydır kadrolarının rektörlük tarafından onaylanmasını bekliyorlar.
Kadro tescillerinin onaylanması hakkında hastane yönetiminden ve rektörlükten talepleri geri çevrilen işçiler, randevu talepleri kabul edilene kadar işe 1 saat geç başlama kararı aldılar.
Aldıkları karar sonrasında Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu önünde toplanan işçiler, Balcalı Tıp Fakültesi poliklinikleri önüne kadar, “Sağlıkta Taşeronu süpürdük”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Rektör bizimle görüşeceksin” sloganlarıyla yürüdüler.
HASTA YAKINLARI DA...
Poliklinikler önünde diğer taşeron işçilerle buluşan işçiler adına konuşan Dev Sağlık-İş Bölge Başkanı Mustafa Hotlar, 4 yıl önce mücadele etmeye başladıklarında kendilerini hukuksuz mücadele etmekle suçlayan üniversite yönetiminin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verdiği kararı onaylamayarak hukuka aykırı davrandığını vurguladı.
Randevu taleplerinin sürekli reddedildiğini söyleyen Hotlar, üniversite yönetimi, sendika ve işçiler ile görüşünceye kadar her sabah işe bir saat geç başlayacaklarını dile getirdi. İşçilerin eylemlerine hasta yakınları alkışlarla destek verdi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Esnaf Başbakan’ı gerçekçi bulmuyor

SONRAKİ HABER

İşsizlikten kötü haber!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...