16 Şubat 2010 00:00

Savcı: Orgeneral Ergenekon şüphelisi

3. ORDU Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade vermesi için adliyeye çağrıldı.

Paylaş

3. ORDU Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade vermesi için adliyeye çağrıldı. Berk, ifade vermeye gelmezse hakkında yakalama kararı çıkarılıp çıkarılmayacağı ise bilinmiyor.
Berk’e ifade vermesi için 26 Şubat’a kadar süre tanındı.
Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, daha önce de davet etmesine karşın Berk adliyeye gitmemişti.
3 SUBAY İKİ MİT’Çİ TUTUKLANDI
Erzincan’da 27 Ekim’de DSİ’ye ait Gönye Barajı’nda mühimmat bulunması sonrası, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal soruşturma başlattı. Mühimmatın Ergenekon örgütüne ait olduğu belirlendi. Mühimmatlarla ilgili geçtiğimiz Aralık’ta 3 subay ile MİT Erzincan Şube Başkanı ve 2 MİT mensubu tutuklandı.
DAHA ÖNCE DE ÇAĞRILMIŞTI
Şanal, 15 Aralık günü Berk’i soruşturma kapsamında bilgisine başvurmak üzere Erzurum Adliyesi’ne davet etti. Ancak Orgeneral Saldıray Berk, bilgi vermek için adliyeye gitmedi. Bunun üzerine Savcı Şanal, 12 Ocak’ta Genel Kurmay Başkanlığı’na gönderdiği yazıda Org. Berk’in bilgisine başvurulmak üzere çağırıldığını ancak, Berk’in gelmediğini bildirdi.
GETİRİLSİN DENDİ
15 Ocak’ta Genelkurmay’ın yanıtında Org. Berk’in kış tatbikatında olduğu ve adliyeye gidemediği kaydedildi. Savcı Osman Şanal, Genelkurmay Başkanlığı ile yaptığı yazışmada tatbikattaki görevi 14 Şubat’ta bitecek olana Org. Saldıray Berk’in 15 Şubat’ta bilgisine başvurmak üzere Erzurum Adliyesi’ne gönderilmesini istedi. 26 Şubat’a kadar ifade vermeye gitmezse Berk, hakkında yakalama kararı çıkarılıp çıkarılmayacağı ise bilinmiyor. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

CEZALI VEKiLLER: YA KORUMA YA SiLAH

SONRAKİ HABER

KATAR’DA ABD-TÜRK BÜYÜKELÇİSİ GERGİNLİĞİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...