16 Şubat 2010 00:00

CEZALI VEKiLLER: YA KORUMA YA SiLAH

POLİSE ve MİT’e ağır silah ithali yetkisi vermesiyle tartışma yaratan yeni Silah Yasa Tasarısı’na bu kez, hapis cezası alan milletvekili ve belediye...

Paylaş

POLİSE ve MİT’e ağır silah ithali yetkisi vermesiyle tartışma yaratan yeni Silah Yasa Tasarısı’na bu kez, hapis cezası alan milletvekili ve belediye başkanlarına silah ruhsatı verecek bir düzenleme ekleniyor.
Silah Yasa Tasarısı üzerinde çalışan Meclis İçişleri Alt Komisyonu, geçmişte yüksek hapis cezası alanların da illerde kurulacak komisyon kararıyla silah ruhsatı alabilmesini sağlayacak yeni formül üzerinde duruyor.
ENGEL KALKACAK
Komisyonda gündeme gelen öneriye göre, illerde kurulacak komisyonlar, valinin başkanlığında emniyet müdürü, MİT temsilcisi ve jandarma alay komutanından oluşacak. Bu tarz bir düzenleme yapılırsa, geçmişte bir yılın üzerinde hapis cezası alan milletvekilleri ile belediye başkanlarının silah ruhsatı alma engeli ortadan kalkacak.
KULİS YAPIYORLAR
Meclis İçişleri Alt Komisyonu’nun böyle bir çalışmayı yapmasında İçişleri Bakanlığı’na koruma talebinde bulunan ancak kendilerine olumsuz yanıt verilen milletvekillerinin etkili olduğu öğrenildi.
Sicili yüzünden silah da alamayan bu vekiller “Koruma talebimiz geri çevriliyor, o halde silah taşımamızın önü açılsın” diyerek kulis yapıyor. Tasarıda silah ruhsatı almaya engel hallerden biri olarak gösterilen “Bir yıldan fazla hapis cezası almak” durumunun, 5 ya da 10 yıla çıkarılması düşünülüyor. Ancak ruhsat alacak kişinin 7 ile 10 yıl içinde eşdeğer bir suçu işlememiş olması gerekecek. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

SIKIYÖNETİM MÜSTEŞARLIĞI MI?

SONRAKİ HABER

Savcı: Orgeneral Ergenekon şüphelisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...