16 Şubat 2010 00:00

Patronlardan hükümete ‘ince’ eleştiri!

TÜSİAD’ın yeni başkanı Ümit Boyner, yeni Yönetim Kurulu İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında “patronlar kulübü”nün 2010 yılı çalışma programını açıkladı.

Paylaş

TÜSİAD’ın yeni başkanı Ümit Boyner, yeni Yönetim Kurulu İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında “patronlar kulübü”nün 2010 yılı çalışma programını açıkladı. Gündemi değerlendiren Boyner mümkün olduğu kadar ‘orta yolcu’ bir değerlendirme yaptı, ve iktidarı eleştirirken bile kibar ve düşünülmüş cümleler kurdu.
ESNEK ÇALIŞMAYI SAVUNDU
Boyner, Ankara’da günlerdir süren TEKEL eylemini ‘arkadaşlarıyla tartıştıklarını ve net bir tavır ortaya çıkmadığını’ söyledi. Boyner “Artık çözüm için önerilecek siyah veya beyaz yok. Gri bir alan var. Bir tavır belirleyemiyoruz. Ancak esnek istihdam doğru ve geliştirilmesi gerekiyor” dedi.
Boyner, 4-c’nin özel sektöre de yaygınlaştırılmasında fayda görüyor. Ancak TEKEL işçilerinin özelleştirilmesi sırasında kandırılması ve devlet tarafından istihdam edileceğinin şartnamelerde yazılı olmasını ve Danıştay’ın sözleşmeli çalışma köleliktir tespitini olduğu gerçeğini ‘atlıyor!’
O ZAMAN BARAJ YÜZDE 20 OLSUN!
Boyner konuşmasında hükümete de ince göndermeler yaptı. Nitekim, başbakanın yüzde 10 seçim barajının aşağıya çekilmesinin istikrarsız koalisyon dönemi yaratacağı fikrini şu sözlerle eleştirdi: Öyleyse daha istikrarlı bir yapı isteniyorsa, baraj yüzde 20’ye çıkarılsın…
Boyner, mecliste halkın yüzde 35’ninin bu baraj nedeniyle temsil edilememesinin demokrasiyle bağdaşmadığını belirtirken, “Tersi söylemler, demokrasiye geçiş için henüz erken söyleminin bir uzantısıdır.” Boyner böylece ilk basın toplantısında Başbakan Tayyip Erdoğan’a gönderme yapmış oldu.
ÖNCEKİ HABER

CHP’de değişimin sinyalini mi?

SONRAKİ HABER

SIKIYÖNETİM MÜSTEŞARLIĞI MI?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...