16 Şubat 2010 00:00

Çemen işçisi grev çadırı istiyor

GAZİANTEP’te grevlerinin 36. gününde olan Çemen Tekstil işçilerinin kararlı mücadelesi sürüyor.

Paylaş

GAZİANTEP’te grevlerinin 36. gününde olan Çemen Tekstil işçilerinin kararlı mücadelesi sürüyor. DİSK’e bağlı Tekstil Sendikası’na üye olan, sendikal hakları için grevde olan Çemen Tekstil işçileri, fabrika önünde grev çadırları kurulmasını talep ediyor. İşçilerin bu talebine karşın patron ve sendikanın yargı sürecini gerekçe göstererek beklenilmesi yönünde görüş belirttiği öğrenildi.
İŞÇİLERDEN YÜRÜYÜŞ
Başpınar Organize Sanayii Bölgesi’nde Çemen Tekstil işçileri, dün de yaptıkları yürüyüşle bir kez daha taleplerini haykırdı. Organize sanayide yürüyüş yapan işçileri polis engellemek istedi. Polisin tutumunu kınayan işçiler, oturma eylemi yaptılar. İşçiler, ardından taleplerini içeren sloganlar atarak fabrikanın önüne geldiler. Çemen işçileri ayrıca, kendi taleplerini içeren ve sanayi sitesinde çalışan diğer işçileri grevleriyle dayanışmaya çağıran bildirileri de dağıttılar.
Çemen işçileri, grevin kazanılabilmesi için kararlı mücadelenin sürdürülmesini istiyor. Yargı sürecinin ayrı olduğunu belirten işçiler, grevlerinin başarıya ulaşması için pratik eylemliliklerin sürmesi gerektiği konusunda hemfikir. Bunun için de fabrikanın önüne grev çadırı kurulmasını isteyen Çemen işçileri, bu taleplerinde kararlı. Taleplerinin hayata geçmesini isteyen işçilere, sendika yargı sürecini gerekçe gösterdi. Aynı gerekçeyi Çemen patronu da göstererek, yargı sürecinin beklenmesini istedi. İşçiler ise yargı sürecinin devam ettiğine ama grev çadırı kurulmasının önünde engel olmadığına dikkat çektiler. Dün fabrika önünde kalabalık bir şekilde bekleyen Çemen Tekstil işçileri, kararlılıklarını bir kez daha gösterdiler.
(Gaziantep/EVRENSEL)
Abdullah Çiloğlan
ÖNCEKİ HABER

ALBATROS

SONRAKİ HABER

Polis’ten mehterli, gazlı müdahale

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...