16 Şubat 2010 00:00

DİDF’te genel kongre heyecanı

MERKEZİ Köln’de bulunan Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu’nun (DİDF) 16. Genel Kongresi, 13-14 Şubat’ta Düsseldorf merkezinde bulunan Jugendherber’de gerçekleştirildi.

Paylaş

MERKEZİ Köln’de bulunan Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu’nun (DİDF) 16. Genel Kongresi, 13-14 Şubat’ta Düsseldorf merkezinde bulunan Jugendherber’de gerçekleştirildi.
“İşsizliğe ve yoksulluğa karşı güçlerimizi birleştirelim” çağrısı altında yapılan ve 119 delegenin katıldığı kongrenin açılış konuşmasını yapan DİDF Genel Başkanı Hüseyin Avgan, ekonomik krizle birlikte Almanya’da işsizlik ve yoksulluğun arttığını, buna karşı mücadeleyi örgütlemenin önümüzdeki dönemin başlıca çalışması olacağını söyledi.
Son iki yıl içinde Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli göçmenler arasında yoksullaşmanın, düşük gelirli işlerde çalışmanın arttığına dikkat çeken Avgan, Alman, Türk ve diğer uluslardan emekçilerin kaderinin aynı olduğunu, bu yüzden de ortak mücadelenin zorunlu olduğunu ifade etti. DİDF, Almanya’da sendikalar, sosyal hareketler ve değişik partilerle birlikte ülke düzeyinde kurulan “Krizinizin faturasını ödemeyeceğiz” adlı inisiyatifte yer alan tek Türkiye kökenli örgüt.
Dünya ve Almanya’daki sorunların ayrıntılı olarak ele alındığı kongrede ayrıca, Türkiye kökenli göçmenlerin yaşadığı sorunlar özel bir gündem maddesi olarak işlendi.
Bu çerçevede, Türkiye kökenli çocukların yaşadığı eğitim sorunları, ayrımcı uygulamalar gibi konularda önümüzdeki dönemde yerel düzeyde etkinliklerin yapılması kararlaştırıldı.
Kongrenin ilk gününe Sol Parti Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başkanı Wolfgang Zimmermann, Barış Konseyi Temsilcisi Willi Hofmeister ve Nazi Takibatına Uğrayanlar Birliği (VVN-BdA) Temsilcisi Falk Mikosch, katılarak birer konuşma yaptılar.
Her üç konuşmacı da uzun yıllardır DİDF’le birlikte ortak çalışmalar yaptıklarını, bundan sonra da iş birliğini güçlendireceklerini söylediler.
YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ
Kongrenin ikinci gününde ise yeni yönetim kurulu için seçimler yapıldı. 25 kişinin yönetim kuruluna aday olduğu DİDF kongresinde, 23 kişi yeni yönetim kuruluna seçildi. 117 delegenin oy kullandığı seçimlerde, en çok oyu (104) Genel Başkan Hüseyin Avgan aldı.
Mart ayının ilk haftasında bir araya gelecek yeni yönetim kurulu, kendi arasında görev dağılımı yapacak. (Köln/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Avrupa Komisyonu’na TEKEL önergesi verildi

SONRAKİ HABER

NATO, Afganistan’da sivilleri öldürerek ‘ilerliyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...