16 Şubat 2010 00:00

İki yolcu treni çarpıştı

BELÇİKA’da Quiévrain-Liège ve Louvain-La-Neuve-Braine-Le-Comte seferlerini gerçekleştiren iki yolcu treni, dün sabah Soignies-Brüksel hattı üzerinde kafa kafaya çarpıştı.

Paylaş

BELÇİKA’da Quiévrain-Liège ve Louvain-La-Neuve-Braine-Le-Comte seferlerini gerçekleştiren iki yolcu treni, dün sabah Soignies-Brüksel hattı üzerinde kafa kafaya çarpıştı. Halle tren garı çıkışında Buizingen mevkii üzerinde gerçekleşen kazada, en az 25 kişi hayatını kaybetti.
Belçika Demiryolları İdaresi SNCB’nin Sözcüsü Anne Woygnet, Halle tren garının çıkışında Brüksel istikametinde iki trenin kafa kafaya çarpıştığını söyledi. Olay yerinden gelen ilk görüntülerde, iki trenin lokomotiflerinin kazanın şiddetiyle havaya kalktığı görülebiliyor. 20’nin üzerinde ambulans yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştirmek için olay yerine sevk edilirken, itfaiye ekipleri, vagonlara sıkışan yolcuları kurtarmaya çalıştı. Halle Belediye Başkanı Pieters, ağır yaralıların olay yerinde ilk müdahalesi gerçekleştirildikten sonra hastanelere sevk edildiğini, hafif yaralıların ise bir spor merkezinde tedavi edildiğini belirtti.
Quiévrain-Liège ve Louvain-La-Neuve-Braine-Le-Comte seferlerini gerçekleştiren iki trenin karıştığı kazanın nedeni bilinmiyor. Kazanın ardından Brüksel-Paris seferleri durduruldu.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da avukatlar eylemde

SONRAKİ HABER

Rusya, İran’a füze satmakta kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...