16 Şubat 2010 00:00

Ukrayna’da sonuç resmileşti

UKRAYNA’da 7 Şubat’ta gerçekleşen ikinci tur devlet başkanlığı seçimlerini Rusya yanlısı Bölgeler Partisi lideri Viktor Yanukoviç’in önde tamamladığı resmen açıklandı.

Paylaş

UKRAYNA’da 7 Şubat’ta gerçekleşen ikinci tur devlet başkanlığı seçimlerini Rusya yanlısı Bölgeler Partisi lideri Viktor Yanukoviç’in önde tamamladığı resmen açıklandı. Yüksek Seçim Kurulu’nun beklenenden iki gün önce yaptığı açıklamada, Yanukoviç’in yüzde 48.95 oy aldığı ve rakibi “Turuncu Devrim” liderlerinden Başbakan Yulia Timoşenko’nun da yüzde 45,.47 oy aldığı belirtildi. İki lidere de karşı yönde oy kullananların sayısı ise yüzde 4.36’yı buldu. Yanukoviç’in, ay sonunda parlamentoda düzenlenecek yemin töreninin ardından görevine başlaması bekleniyor.
Timoşenko temsilcileri de tüm Yüksek Seçim Kurulu üyeleri ile birlikte seçim sonuç protokolünü imzaladı. Ukrayna yasalarına göre Timoşenko, beş gün içinde sonuçları mahkemeye götürebilecek. Yanukoviç taraftarlarını oy hırsızlığı yapmakla suçlayan Timoşenko bloğunun, binden fazla seçim bölgesinde oyların yeniden sayılmasını isteyeceği belirtiliyor. Kendi web sayfasından bir açıklama yapan Timoşenko, “Yanukoviç hiçbir zaman yasal olarak seçilmiş bir devlet başkanı olamayacak” dedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Dört Aile, Bir hane, bir de söyleşi

SONRAKİ HABER

Pakistan’da avukatlar eylemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...