16 Şubat 2010 00:00

Bienalin şimdilik sadece küratörleri belli

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı tarafından 2011 sonbaharında düzenlenecek olan 12. Uluslararası İstanbul Bienali’nin küratörlüğünü, Adriano Pedrosa ve Jens Hoffmann birlikte üstlenecek.

Paylaş

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı tarafından 2011 sonbaharında düzenlenecek olan 12. Uluslararası İstanbul Bienali’nin küratörlüğünü, Adriano Pedrosa ve Jens Hoffmann birlikte üstlenecek.
12. Uluslararası İstanbul Bienali’nin küratörlüğüne davet edilen Adriano Pedrosa, Programma Independente de Escola Sao Paulo’nun (PIESP), Jens Hoffmann ise California College of Arts Wattis Institute for Contemporary Arts’ın direktörlüğünü yapıyor.
1965 yılında Rio de Janeiro’da doğan Sanatçı-Küratör-Editör ve Yazar Adriano Pedrosa, 1998 yılında 24. Sao Paulo Bienali yardımcı küratörlüğünü ve yayınlar editörlüğünü, 2006 yılında 27. Sao Paolo Bienali eş küratörlüğünü ve eş editörlüğünü, 2001-2003 yıllarında Belo Horizonte’deki Museu de Arte da Pampulha küratörlüğünü, Tijuana’daki InSite_05’in küratörlüğünü, Sao Paolo Modern Sanat Müzesi’nde 2009 yılında düzenlenen 31. Panorama da Arte Brasileira’nın küratörlüğünü ve San Juan’da 2009 yılında yapılan 2. Poli/Grafica Trienali’nin sanat direktörlüğünü üstlendi.
1974 yılında Costa Rica’da doğan Yazar ve Küratör Jens Hoffmann, Harrel Fletcher ile birlikte 2010 yılında Amerika’da beş müzede gerçekleştirilecek olan 1. Halk Bienali’nin (1st People’s Biennial) eş küratörlüğünü yürütüyor. San Francisco, California College of the Arts’ın Küratöryel Çalışmalar Programı’nda öğretim görevlisi olan Hoffman, The Exhibitionist: A Journal for Exhibition Making dergisinin kurucu editörü.
Bienalin küratörleri, Uluslararası İstanbul Bienali Danışma Kurulu tarafından belirlendi. 17 Eylül-13 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan 12. Uluslararası İstanbul Bienali’nin küratörleri Adriano Pedrosa ve Jens Hoffmann tarafından belirlenecek olan kavramsal çerçevesi, sonbaharda yapılacak bir basın toplantısıyla duyurulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

9.İzmir Öykü Günleri sona erdi

SONRAKİ HABER

Yandaş süperstar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa