16 Şubat 2010 00:00

9.İzmir Öykü Günleri sona erdi

KONAK Belediyesi, Edebiyatçılar Derneği İzmir Temsilciliği ve Ege Kültür Vakfı ...

Paylaş

KONAK Belediyesi, Edebiyatçılar Derneği İzmir Temsilciliği ve Ege Kültür Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Konak Belediyesi Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “9. İzmir Öykü Günleri”nde onur konuğu ünlü edebiyatçı Tarık Dursun K.’nın yaşam öyküsü, kitapları, senaryoları ve yönettiği filmler çeşitli belgesel, söyleşi ve panellerde konuşuldu.
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, öykü günlerinin gerçek bir şölen havasında geçtiğini belirtti. Tartan, ”İzmir sanatın her çeşidinin yaşam bulduğu bir kent konumuna geldi. Bu yolda da önemli mesafeler alındı.
2011 yılında 10’uncu İzmir Öykü Günleri uluslararası düzeyde yapılacak. İzmirli edebiyatçılar ile bir araya geldik ve böyle bir karar aldık. Bir yıl ulusal bir yıl da uluslararası olarak gerçekleştireceğiz. Biz Konak Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri yapmanın gayreti içindeyiz. İzmir’i kültürel ve tarihsel alanda da hatırı sayılır bir noktaya çekmek istiyoruz.
İşte öykü günleri de bu çalışmaların bir parçası sayılabilir. Kentte oturanların edebiyatla buluşması,edebiyatın güzelliğini paylaşması inanıyorum ki, İzmir’e uzun vadede çok şey katacaktır “diye konuştu.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bekçi Murtaza Haldun Dormen’de

SONRAKİ HABER

Bienalin şimdilik sadece küratörleri belli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...