16 Şubat 2010 00:00

Beni ve seni anlatır bu sözler

Ben Batman Beşiri ilçesinde 5.1.1970 yılında dünyaya gelen Allah’ın yarattığı bir kulum.

Paylaş

Ben Batman Beşiri ilçesinde 5.1.1970 yılında dünyaya gelen Allah’ın yarattığı bir kulum. Başbakanlık koltuğuna oturan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkesinde yaşayan bir emekçiydim. Önceleri ‘ya Allah, Bismillah’ deyip beni kandırdın. ‘Kıblem Kabe, hedefim İslam Birliği’ deyip beni hipnotize ettin. Yediğim bir lokma ekmeğe elini attın, mideme kelepçe taktın, iki buçukluk zamlarına alıştırdın, yüzdelik zamlarına alıştırdın. Yüzde 8 vergimi aldın, var olan birazcık aklımız vardı onu da aldın.
Daha önce Aspirin bile almadan attırdığın biber gazıyla nefes darlığı yaptın, sıktırdığın lağım suyu ile şeker hastalığına yakalattırdın. Tam tedavi olacaktım, doktorlarımı engelledin. Köşede, kenarda doktor buldum, reçete yazdırdım eczaneleri kapattın. Avukat tutup tam mahkemeye verecektim, maaşı alıp avukat ücreti verecektim işten attın. Maaşın içine ettin.
Tazminatı vereceğim dedin borçlarımı, kredi kartımı hesapladım 28 milyar (28 bin) yetmedi. 41 milyar dedin, oh dedim borçlar biter hiç olmasa. Benimle karımı birbirine bıraktın. Karım diyor ki, ‘Hesapta 28 milyar var, geri kalanın hesabını ver, ne yaptın, ne ettin?’
Sayın Başbakan Allah Amerika ve İsrail’den razı olmasın. Bizi 4-c’ye 600 liraya mahkum ettin. Ahmet’i, Mehmet’i, Hasan’ı, Hüseyin’i kendine düşman, Conileri, Hansları duble puştları bebek, çocuk, kadın katili kan emen vampir Yahudileri kendine dost ettin. Hakkın hakikatın gömleğini çıkardın, geriye dönüp baktığında veya aynanın karşısına geçtiğinde çıplak kaldığını veya kalacağını gördün. Belki de aklını başına aldın, anket, oylama yaptın, yüzde 47’den yüzde 28’e indin hâlâ akıllanmadın.
Tazminatımızı çekip faize yatırdın, çıkıp 75 milyon olan Türkiye nüfusu 72.5 deyip, iki buçuk milyonu kafanda yok ettin. Emeğimize, helal lokmamıza yetim hakkı deyip faize yatırıp, haram ettin. Dış borç faizini helal ettin ödüyorsun, yetim hakkı demiyorsun.
Beş milyonluk gömleğimiz, 10 milyonluk kazağımız, bir milyonluk çorabımız, 2 milyonluk atlet, iki milyonluk külotumuzu, 7.5 milyonluk ayakkabımızın toplam fiyatı 27 milyon olan giysimiz içinde dağ gibi insan haram yiyen işçiler, yetim malına göz dikmişler, domuz ve şeytan olarak hakaretler ettin, yan gelip yan yatıp, yetim hakkı emen insan dedin.
62 bin dolarlık takım giydin veya giyeni mubah insan olarak gördün. Hz. Mevlana’nın şu sözünü hatırlattın; “Nice insanlar gördüm üzerinde elbiseler yok idi. Nice elbiseler gördüm içinde insan yok idi!” Ne güzel demiş, Allah ondan razı olsun. Sanki tam beni ve seni anlatır bu sözler.
Sayın Başbakan işten atabilirsin, gazlayabilirsin, sopalayabilirsin, hapse bile atabilirsin ama emeğimi haram yapamazsın, gururuma dokunamazsın. Belki sözlerim ağır gelir ama senin sözlerinden daha ağır değildir. Sizin demokraside demokratik anlayışınız gereği ben de vatandaşlığı tanıtılan demokratik hakkımı kullanarak bu kelimeleri seçtim. Bundan sonra canım pahasına olsa da sonuç olarak faizci, yalancı, haram lokmadan başka lokma yememiş bir Başbakan gördüm. Sözlerimi Sayın Bülent Arınç’ın şu güzel sözüyle kapatıp, saygılarımı sunarım. “Vay şeyini, şey yaptığımın şeyi. Sizi gidi yalancılar sizi.”
Ahmet Dedebek (Batman Beşiri)
ÖNCEKİ HABER

KAR OZELE ZARAR HALKA

SONRAKİ HABER

4 Şubat grevi ve çocuklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...