17 Şubat 2010 00:00

Polisler hakkında suç duyurusu

ADANA’da polisin gösterilere kontrolsüz güç kullandığını dile getiren vatandaşlar, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

ADANA’da polisin gösterilere kontrolsüz güç kullandığını dile getiren vatandaşlar, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi’nde önceki gece yapılan gösterilere müdahale eden polislerin Ayşe Tufan adlı vatandaşın evinin camını kırarak hakaret ettiği ileri sürüldü. Çevik kuvvet polisleri ve özel timlerin evinin camlarını taşlar ve silah dipçikleri ile kırdığını dile getiren Tufan’ın oğlu İHD İzmir Şubesi Üyesi Mesut Tufan, İHD Adana Şubesi’ne başvurarak hukuki yardım talebinde bulundu. Önceki gece gözaltına alınan ve ardından nöbetçi mahkemece tutuklanan 13 yaşındaki C.İ.’nin babası Mehmet İ. de oğlunun suçsuz yere tutuklandığını dile getirerek İHD Adana Şubesi’ne hukuki yardım talebiyle başvuru yaptı. Aileler daha sonra İHD aracılığı ile Adana Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. (ADANA)

ÇOCUĞA KÖTÜ MUAMELEYE AİHM’DEN CEZA
TÜRKİYE, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) sonuçlandırılan bir işkence ve kötü muamele davasında haksız bulunarak, para cezasına çarptırıldı. AİHM, 18 yaşından küçük iken kendisine yapılan kötü muamele Adli Tıp raporu ile belgelenen Ali Ümit Alkes’e, 15 bin 600 avro manevi tazminat ödenmesine hükmetti. 18 yaşından küçükken 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Alkes, gözaltında iken işkence gördüğü ve yapılan kötü muamelelerin Adli Tıp raporu ile belgelendiği gerekçeleriyle şikayette bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Kemal Göktaş’ın yargılanmasına başlandı

SONRAKİ HABER

Taşımalı eziyet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...