17 Şubat 2010 00:00

Gazeteci Kemal Göktaş’ın yargılanmasına başlandı

EMNİYET Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in, şikayeti üzerine Dink davasına yönelik ‘gizli belgeleri’ yayınladığı iddiasıyla ...

Paylaş

EMNİYET Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in, şikayeti üzerine Dink davasına yönelik ‘gizli belgeleri’ yayınladığı iddiasıyla hakkında dava açılan Gazeteci Kemal Göktaş’ın yargılanmasına başlandı.
İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya avukatı ve tutuksuz yargılanan Gazeteci Göktaş katıldı. Mahkemede savunma yapan Göktaş, hakkındaki suçlamaya neden olan belgenin, “polisin Hrant Dink cinayetinin işleneceğini olaydan önce bildiğini ortaya koyan bir belge olduğunu” söyledi. Göktaş, Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bilgisayar kanalıyla gönderilen istihbarat yazısının, Hrant Dink’i öldürmek için organize olan bir grubun elebaşı Yasin Hayal’in İstanbul’a geldiğini gösterdiğini anlattı.
’ÖNLEM ALINMADIĞI ORTADA’
Dink cinayetinin ardından söz konusu belgenin basında ve TBMM İnsan Hakları Araştırma Komisyonu’nun Hrant Dink cinayetine ilişkin çalışmasının raporunda da yer aldığını belirten Göktaş, belgenin “Cinayette bazı polislerin ihmalinin bulunduğunun en önemli delillerinden olduğunu” söyledi. Göktaş, dava konusu belgenin “Trabzon Emniyet Müdürlüğü, İstihbarat Daire Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün bir bütün olarak önceden bilgileri olmasına rağmen gerekli önlemleri almadıklarını gösterdiğini” söyledi. 11 Mayıs’a ertelenen duruşma sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kemal Göktaş, soruşturma ve iddianamenin basın özgürlüğüne yönelik kasıtlı bir tutumu ortaya koyduğunu söyledi.
(İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

ÜRETİCİ TÜTÜN YAKTI

SONRAKİ HABER

Polisler hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...