17 Şubat 2010 00:00

Suikast notu, mermiler, patlayıcı...

AMİRALLERE suikast iddiasıyla ilgili olarak iki teğmenin Gölcük’teki evinde yapılan aramanın görüntüleri yayınlandı.

Paylaş

AMİRALLERE suikast iddiasıyla ilgili olarak iki teğmenin Gölcük’teki evinde yapılan aramanın görüntüleri yayınlandı. Polis kamerasındaki görüntülere göre buzdolabının arkasında hem suikast emri veren bir pusula, hem de o suikastta kullanılacağı iddia edilen yarım kilo ağırlığında patlayıcı yer alıyor.
Görüntülerde, Gölcük Değirmendere’de denizci teğmenler Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan’ın müşterek evinin arandığı ve buzdolabının altına gizlenmiş mermi dolu poşetten bir kağıt parçası çıktığı görülüyor. Kağıdın üzerinde ‘Uğur ve Metin Paşa’ya yapılacak operasyon’ yazıyor. Aramada ayrıca poşetler içinde saklanmış mermiler ve savcılığın iddiasına göre suikastta kullanılacak patlayıcı da bulundu. Görüntülere göre arama sırasında evin odalarında gizli belgeler, fişlemeler ve notlar bulundu. Mutfakta yapılan aramada ise buzdolabının arkasına gizlenmiş iki poşette 9 milimetre çapında çok sayıda mermi bulundu. Yine buzdolabının arkasında bulunan yağlı kağıda sarılı yaprak şeklindeki suikast patlayıcısı ‘Datasheed’ olduğu anlaşıldı.
UĞUR VE METİN PAŞA’YA OPERASYON
Aramada bulunan ve askerlerin önünde açılan kağıt parçasında ‘Uğur ve Metin Paşa’ya yapılacak operasyon’ ibaresi yer alıyordu. Uğur Paşa, şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit. Metin Paşa ise dönemin deniz kuvvetleri komutanı Oramiral Metin Ataç. Notta adı geçen Levent Bektaş, Ergenekon’dan tutuklu. Kafes Eylem Planı’nın da kilit isimlerinden. Notta, Tayfun Duman ve Orhan Yücel adlı albayların suikasti gerçekleştirecek kişiler oldukları iddia ediliyor. Yakında sanıklar hakim karşısına çıkacak. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Ergenekon Ege’de derinleşiyor!

SONRAKİ HABER

Ankara’da Habur savaşı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...