17 Şubat 2010 00:00

AKP’ye yeni dava yolda mı?

AKP’ye yeniden kapatma davası açılacağı tartışmaları yoğunlaşıyor.

Paylaş

AKP’ye yeniden kapatma davası açılacağı tartışmaları yoğunlaşıyor. Güneş gazetesinin haberine göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, kapatma iddianamesini tamamlamak üzere. İddianamenin en önemli maddelerini, Yargıtay telefonlarının dinlenmesi ve Habur Sınır Kapısı’nda Mahmur ve Kandil barış gruplarının karşılanmasına ilişkin tartışmalar oluşturuyor.
İddianamede, Yargıtay telefonlarının dinlenmesinin mevcut yasalara göre suç sayıldığı, bu suçun işlenmesinde siyasal iktidarın bir temsilcisi olan adalet bakanının imzasının bulunması kanıt olarak gösteriliyor. İddianamede en dikkat çeken unsur ise çok sayıda siyasetçiye yasak istenmesi.
Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere kabinenin yarısından fazlasına siyasi yasak isteniyor. İddianamede ayrıca, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın göreve getirdiği bürokratların yaptığı bazı icraatların yanı sıra ‘Habur Karşılaması’ da yer alıyor.
İddianameye en son giren delilin, DTP’li Hatip Dicle’nin, İçişleri Bakanı Atalay’a atfen söylediği “Müsteşarımı Diyarbakır’a gönderdim. Hakim ve savcılar ayarlandı, geldikleri gibi geçecekler” sözleri olduğu belirtiliyor. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

UFUK

SONRAKİ HABER

Ergenekon Ege’de derinleşiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...