17 Şubat 2010 00:00

Çemen işçisi mücadeleyi büyütüyor

GAZİANTEP Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) devam eden Çemen Tekstil grevi kararlılıkla sürüyor.

Paylaş

GAZİANTEP Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) devam eden Çemen Tekstil grevi kararlılıkla sürüyor. Grevci işçiler, Başpınar OSB’de çalışan işçilere seslerini duyurmak için önceki gün başlattıkları yürüyüşlere dün de devam ettiler. İşçiler, haklarını almak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söylüyorlar.
Grevdeki Çemen işçileri, aldıkları kararların uygulanmamasından dolayı örgütlendikleri sendika olan DİSK/Tekstil’e tepkililer. Kararlı bir tutumla önceki gün yürüyüş yapan işçiler, dün de yürüyüş yaptılar.
‘MÜCADELEYLE KAZANACAĞIZ’
Çemen Tekstil önünden başlayıp Organize Sanayi’nin ikici ve üçüncü bölgesine yürüyen işçiler, fabrikaya dönerken sloganlarla ve bildirilerle grevleriyle dayanışma çağrısında bulundular.
İşçiler, patron tarafından talepleri kabul edilene kadar mücadelelerini sürdürmekte kararlı olduklarını bir kez daha gösterdiler. Grev Komitesi Üyesi Fevzettin Altun, önceki gün başlattıkları yürüyüşlerin OSB’de devam edeceğini belirtti. Ayrıca uzun süredir talepleri olan grev çadırı için de hazırlık yaptıklarını anlatan Altun, grev çadırını kurmaya kararlı olduklarını söyledi. “Haklarımızı almak için ne gerekiyorsa yapacağız. İşçi arkadaşlar bu kararlılığı devam ettiği sürece kazanacağımızdan eminim” diyen Altun, OSB’deki işçilerin köleliğe karşı mücadele etmesi gerektiğini belirtti.
GREV ÇADIRI KURULUYOR
DİSK/Tekstil Sendikası Gaziantep Şube Başkanı İbrahim Karaca ise sendika olarak 18 Şubat’ta görülecek olan duruşmayı beklediklerini belirtti. Adalete güvendiklerini ve mahkemeyi kazanacaklarını savunan Karaca, “Çemen Tekstil patronunun da daha duyarlı olmasını ve sendikayla anlaşma masasına oturmasını bekliyoruz. Eğer patron anlaşmaya yanaşmazsa mücadelemiz devam edecektir” dedi.
Çemen Tekstil önünde bugün Tekstil Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak ve Antep’teki sendikalar, emekten yana siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin de katılımıyla güçlü bir eylem yapılacak. Başpınar OSB’deki yürüyüşlere bugün de devam edilecek. Ayrıca bugün, Çemen’de grev çadırı kurulacak.
(Gaziantep/EVRENSEL)
Abdullah Çiloğlan
ÖNCEKİ HABER

Ayna’dan gizlilik kararına tepki

SONRAKİ HABER

Çocuk hastanesinde sağlık manzarası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...