17 Şubat 2010 00:00

Ayna’dan gizlilik kararına tepki

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, partililerine yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamaların bir darbe girişimi olduğunu belirtti.

Paylaş

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, partililerine yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamaların bir darbe girişimi olduğunu belirtti. Ayna, dosyalara konulan gizlilik kararına tepki gösterdi.
BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, 4 gün önce evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan ve aralarında BDP Mardin İl Başkanı İsa Durç’un da bulunduğu 19 kişinin mahkemeye çıkarılmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.
TUTUKLAMALAR SÜRÜYOR
Demokratik açılımla birlikte yaşanan gözaltı ve tutuklamalara değinen Ayna, ‘Yozgat ve Hakkari’deki analar ağlamasın’ sözü ile Silopi’de barış grupların girişlerinin Kürtleri heyecanlandırdığı söyledi. Kürtlere yönelik bir adımın atılmadığını belirten Ayna, “Yozgat ve Hakkari’deki analar için hiçbir adım atılmamıştır. Demokratikleşme için de bir adım atılmamıştır” dedi. 14 Nisan’dan beri 1500’ün üzerinde BDP’linin tutuklandığını dikkat çeken Ayna, bütün dosyalar için gizlilik kararının verildiğini belirtti. Savcıların şaşkın durumda olduğunu anlatan Ayna, dosyalara konulan gizlilik kararlarını eleştirerek, “Niçin gözaltına alındığını söylemiyorlar. Ama televizyon kanalları görüntüleri, ses kayıtları, ifadeleri yayınlıyorlar. Televizyonlar gözaltına alınanların nedenlerini söylerken, savcılar ise avukatlara gizlilik kararı var diyerek, bilgi vermeyeceklerini söylüyorlar. Bu tutuklamalar kamuoyunda meşrulaştırılmaya çalışılıyor” dedi. Ayna, yaşanan baskılara karşın halkın kendi iradesine sahip çıktığını belirtti.
ÖNCEKİ HABER

Köyle üniversite arasına duvar örüldü

SONRAKİ HABER

Çemen işçisi mücadeleyi büyütüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...