17 Şubat 2010 00:00

Köyle üniversite arasına duvar örüldü

DİYARBAKIR’da 27 bin dekarlık arazi üzerine kurulu olan ve adını üniversiteyi kentten ayıran Dicle Nehri’nden alan Dicle Üniversitesi’nin sınır komşusu olan ...

Paylaş

DİYARBAKIR’da 27 bin dekarlık arazi üzerine kurulu olan ve adını üniversiteyi kentten ayıran Dicle Nehri’nden alan Dicle Üniversitesi’nin sınır komşusu olan Tanoğlu köyü ile arasına 35 yıl sonra beton duvar örüldü. Üniversite kampüsünün kurulduğu 1974 yılından önce, bu amaçla arazileri kamulaştırılan ve mezarlıkları üniversite kampüsü içinde kalan Tanoğlu köylüleri, üniversite ile köyleri arasına örülen 1 kilometre uzunluğunda ve 2 ile 4 metre yüksekliğinde duvara tepki gösterdi.
İSRAİL FİLİSTİN BENZETMESİ
Duvarın örülmesiyle mezarlıkları üniversite arazisi içinde kalan köylüler, tepkilerini dile getirmek için duvarın üniversite kısmına “DÜ İsrail”, köy kısmına bakan yüzüne de “Filistin” diye yazılar yazdı. Tüm dünyada duvarların kalktığını belirten köylüler, üniversite yönetimine büyük tepki gösterdi. Duvarın güvenlik için olmadığını iddia eden köylüler, “Eğer güvenlik amaçlı olsaydı, üniversitenin dört tarafına beton duvarlar örülmesi gerekirdi. Ama, sadece köyümüzün karşısına duvar örülmüş” dedi. Köylüler konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtti.
Dicle Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Tuna ise köylülere ait sürülerin zaman zaman üniversite arazisine girerek, Ziraat Fakültesi’ne ait proje kapsamındaki ekili alanlara zarar verdiği gerekçesiyle duvar ördüklerini söyledi. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Kadın intiharların için komisyon kurulsun

SONRAKİ HABER

Ayna’dan gizlilik kararına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...