17 Şubat 2010 00:00

Bakan Atalay hakkında suç duyurusu yapılacak

VAN’ın Çaldıran ilçesine bağlı Buğulukaynak (Kel) köyünde 7 Ekim 2009’da sağ yakalandıktan sonra Özel Harekat Timleri ...

Paylaş

VAN’ın Çaldıran ilçesine bağlı Buğulukaynak (Kel) köyünde 7 Ekim 2009’da sağ yakalandıktan sonra Özel Harekat Timleri tarafından infaz edildikleri ileri sürülen lise öğrencisi İbrahim Atabay ile HPG’li Sunullah Keserci ve Necmeddin Ahmed Hasan’ın öldürülmesiyle ilgili BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan’ın verdiği soru önergesine, İçişleri Bakanı Beşir Atalay yanıt vermişti. Bakan Atalay’ın yanıtında, infaz edildiği öne sürülen lise öğrencisi İbrahim Atabay’ın silahlı olduğu ve çatışmaya girdiği iddia edilmişti.
BAKAN YARGIYI ETKİLİYOR
Bakan Atalay’ın yanıtına, Atabay ailesi tepki gösterdi. Olaydan sonra tutuklanan, iki ay önce tahliye edilen lise öğrencisi İbrahim Atabay’ın abisi Sinan Atabay, bakanın açıklamalarını büyük bir talihsizlik olarak değerlendirdi. Bakan Atalay’ın açıklamaları üzerine Atabay ailesinin avukatları Cemal Demir ile Baran Bilici ise İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Soruşturması süren bir dosyada, İçişler Bakanı Beşir Atalay’ın, yargıyı etkileyecek açıklamalarda bulunduğunu belirten Avukat Cemal Demir, bakan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. (VAN)
ÖNCEKİ HABER

15 Şubat’ta gözaltı furyası

SONRAKİ HABER

Kadın intiharların için komisyon kurulsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...