17 Şubat 2010 00:00

İSKİ işçileri Tes-İş’i göreve çağırıyor

İSKİ işçileri TEKEL direnişini yakından takip ediyor. Son yıllarda ses getiren ve büyüyen en önemli direniş olduğuna dikkat çeken Tes-İş Sendikası üyesi İSKİ işçileri...

Paylaş

İSKİ işçileri TEKEL direnişini yakından takip ediyor. Son yıllarda ses getiren ve büyüyen en önemli direniş olduğuna dikkat çeken Tes-İş Sendikası üyesi İSKİ işçileri, işçilerin köleleştirilmek istenmesine karşı verilen bu önemli direnişin başarıya ulaşması için her türlü mücadelenin verilmesini istiyorlar.
İşçisinin örgütlenme hakkını elinden alan 4-c’nin kölelik yasası olduğunu söyleyen İSKİ işçisi, TEKEL direnişine maddi manevi her türlü desteğin sunulması gerektiğini söyledi. İşçi şöyle devam etti: “İş yavaşlatmadan tutun da her türlü eylem yapılmalı. TEKEL kaybederse çok büyük kayıplar olur. Her türlü baskıya rağmen bu kadar büyük bir direniş sergileniyorsa büyük destekler verilmeli ve kesinlikle yalnız bırakılmamalılar.”
MÜCADELE BÜYÜTÜLMELİ
“1 liranı paylaş” kampanyasının önemli olduğunu ama sadece bununla sınırlı kalınmaması gerektiğine dikkat çeken İSKİ işçisi, “Mesela benin maaşımın yüzde 20’si bu iş için kesilse seve seve desteklerim. TEKEL direnişi bizim geleceğimiz. Bunun için 1 liranın dışına çıkılmalı” diye konuştu. TEKEL direnişinin bu kadar büyümesinde kamuoyu desteğinin de önemli olduğuna dikkat çeken İSKİ işçisi, bunun fırsat olduğunu ve mücadelenin daha da büyütülmesi gerektiğini kaydetti.
DAHA BÜYÜK DESTEK
Başka bir işçi ise sözlerine söyle başladı: “Bu direnişin büyüklüğü daha büyük bir desteği hak ediyor. Bence genel grev de olmalıdır. TEKEL için her türlü destek başta sendikalar tarafından sağlanmalı. Maddi, manevi ne olacaksa bir an önce yapılmalı.”
Hükümetin TEKEL işçilerine ay sonuna kadar süre vermesine ilişkin sorularımızı ise işçiler şöyle yanıtladılar: “TEKEL işçilerinin elinde silah yok hükümet ve kolluk kuvvetleri iyi düşünmeli. Ve o gün hepimizin orada olması gerekiyor. Ay sonunda orada eli yüz bin kişi olsun da bakalım nasıl saldırıyor?” (İstanbul/EVRENSEL)

EYLEME ÇAĞRI YAPILMADI
4 Şubat genel grevinde sendikaları Tes-İş’in hiçbir çağrı yapmadığını ve bunun yanlış olduğunu söyleyen işçiler “Bize gelen mesajda katılmak isteyenlerin kendi imkanları ölçeğinde katılması ve isteyenlerin izinli yazdırarak alana gidebilecekleri yönündeydi. Valilik bir genelge yayınlamış ve temsilciler bu genelgeyi dolaştırarak greve katılanların hakkında yasal işlem başlatacaklarının söylediler. Böylece işçilerin katılımını engellediler. Oysa sendika arkamızda dursa hepimiz kaygısız katılırdık. Merkezi eyleme de ancak 30-35 kişi katıldı. Yarın bizim de başımıza bunlar gelirse ne olacak? Bu bizlerin canını çok sıktı” diye konuştular.
Süleyman Vural - Şenay Kumuz
ÖNCEKİ HABER

CAM İŞÇİLERİ DAYANIŞMAYI BÜYÜTÜYOR

SONRAKİ HABER

DİKMEN’DE TEKEL’E DESTEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa