17 Şubat 2010 00:00

CAM İŞÇİLERİ DAYANIŞMAYI BÜYÜTÜYOR

BURSA Yenişehir’de Kristal-İş Bursa Şubesi’nin örgütlü olduğu Trakya Cam ve Anadolu Cam fabrikalarında çalışan 850 işçi ile “TEKEL işçileriyle 5 liranı paylaş” kampanyası başlattı.

Paylaş

BURSA Yenişehir’de Kristal-İş Bursa Şubesi’nin örgütlü olduğu Trakya Cam ve Anadolu Cam fabrikalarında çalışan 850 işçi ile “TEKEL işçileriyle 5 liranı paylaş” kampanyası başlattı. İşçilerin yoğun destek verdiği kampanya, fabrikalarda bölümlere yayıldı.
Kristal-İş Bursa Şube Başkanı Mehmet Fatih Öğün, TEKEL işçilerin 4-c uygulamasına karşı verdikleri mücadelenin herkes açısından çok öğretici olduğunu söyledi. TEKEL işçilerinin işçi sınıfının gücünü gösterdiğini dile getiren Öğün, “Artık herkes de biliyor. TEKEL işçileri yalnız kendi özlük hakları için değil aynı zamanda 4-c gibi kuralsız ve örgütsüz çalışma düzenine geçirilmeye çalışılan yüz binlerce işçi ve kamu çalışanı için de mücadele ediyor” dedi.
Emekten yana olan tüm kesimlerin TEKEL işçilerini desteklemesi gerektiğini kaydeden Öğün, dayanışmalarını göstermek için Yenişehir’de 4 eylem yaptıklarını ve son olarak da maddi destek kampanyası başlattıklarını bildirdi. Öğün, TEKEL işçilerinin ihtiyaçlarına göre battaniye, yakacak, giyim eşyası gibi ihtiyaçların karşılanması için de çalışmalar yapacaklarını söyledi. Yenişehir’de bulunan esnaflara da direnişi anlatarak destek isteyeceklerini kaydeden Öğün, mücadeleyi büyütmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. (Bursa/EVRENSEL)
Hakkı Tali
ÖNCEKİ HABER

AD DEMİREL İŞÇİLERİ KAMPANYAYA KATILDI

SONRAKİ HABER

İSKİ işçileri Tes-İş’i göreve çağırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa