17 Şubat 2010 00:00

EMEP’li kadınlardan TEKEL’e destek eylemi

BURSA’da Emek Partili kadınlar, yaptıkları eylemle TEKEL işçileriyle dayanışma çağrısı yaptı.

Paylaş

BURSA’da Emek Partili kadınlar, yaptıkları eylemle TEKEL işçileriyle dayanışma çağrısı yaptı. Bursa Kent Meydanı’nda alkışlar ve sloganlarla toplanan Emek Partili kadınların eylemine, çevredekiler de destek verdi.
Burada konuşan EMEP Yıldırım İlçe Başkanı Nermin Kaya, TEKEL işçisi kadınların mücadelesinin kendi mücadeleleri olduğunu belirterek, herkesi TEKEL işçilerine sahip çıkmaya çağırdı. Kaya, TEKEL işçilerinin kazanımının tüm işçi ve emekçilerin kazanımı olacağına dikkat çekti.
Filiz Tali de TEKEL işçisi kadınların aslında “işten atmalarda ilk gözden çıkarılan, yerinin mutfak olduğu sürekli hatırlatılan, en az üç çocuk doğurma görevi verilen; düşük ücretlere, yoksulluğa mahkum edilen, erkek devlet şiddetine maruz kalan Türkiye’nin kadınları” olduğunu söyledi. Tali, direnişi sonuna kadar destekleyeceklerini bildirdi.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne değinen Tali, bütün kadınları, sömürünün olmadığı, güvenli, özgür ve eşit bir gelecek mücadelesine katılmaya çağırdı. Tali, “Ancak birleştiğimizde haklarımızı kazanabileceğimizi biliyoruz. Bunun için de bir daha belirtiyoruz; kadınlar el ele verecek, dünya değişecek” dedi. (Bursa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Eczacı ‘takip edilen’ ilaçları satmıyor

SONRAKİ HABER

DAYANIŞMA ŞEMSİYESİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa