17 Şubat 2010 00:00

YÜKSEK GERİLİM HATLARI VATANDAŞI GERİYOR...

TÜM tepkilere, mahkemelerin vermiş olduğu ‘iptal ve yürütmeyi durdurma’ kararlarına karşın inşaatları hızla devam eden HES projelerine, ‘yüksek gerilim enerji hatları’ da eklendi.

Paylaş

TÜM tepkilere, mahkemelerin vermiş olduğu ‘iptal ve yürütmeyi durdurma’ kararlarına karşın inşaatları hızla devam eden HES projelerine, ‘yüksek gerilim enerji hatları’ da eklendi.
Rize’de yapımı devam eden HES’ler için enerji nakil hatlarının döşenmeye başlanması yurttaşlar arasında gerginliğe neden oldu. Rize’nin Kalkandere ilçesinde yapılan çalışmalar üzerine bazı vatandaşlar, arazilerinden ve evlerinin çevresinden yüksek gerelim hatları geçirilmesine tepki gösterdi.
Konuyla ilgili Kalkandere Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet dilekçesi veren Recep Ali Kılıçarslan isimli yurttaş yaptığı açıklamada, “Yüksek gerilim hattı evimin tam üstünden geçiyor. Daha önce farklı yerden geçiyordu. O bölgede yol olmadığı için maliyeti düşürme adına bizi tehlikeye attılar” dedi.
Aynı bölgede yaşayan Emine Yıldız isimli yurttaş ise yaptığı açıklamada, “Bize 5 metreye kadar istedikleri yerden bu yüksek gerilim hatlarını geçirebileceklerini söylediler. Bu hatlardan 150 bin volt enerji geçecek. Bu hatlar radyasyon saçacak. Biz Karadeniz insanı olarak Çernobil kazası nedeniyle zaten yeteri kadar radyasyon aldık. Beşikteki bebek bile kanser hastası. Benim babam akciğer hastası. Biz medet ararken kanseri burnumuza getiriyorlar” diye konuştu.
Reyhan Yıldız ise yaptığı açıklamada, izinsiz olarak arazilerine girilerek direkler dikildiğini belirterek, “Evlerimizde cep telefonu ve çanak antenlerimiz var. Yılın büyük bölümü ilimiz yağmur alıyor ve sıklıkla yıldırım düşüyor. Bu hatlar ile bizi ölüme sürüklüyorlar”dedi.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

BES üyesine muhbirlik teklifi

SONRAKİ HABER

Eczacı ‘takip edilen’ ilaçları satmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...