17 Şubat 2010 00:00

BES üyesine muhbirlik teklifi

BES üyesi Nazan Bozkurt’a yapılan muhbirlik teklifi ve tehditler karşısında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Paylaş

BES üyesi Nazan Bozkurt’a yapılan muhbirlik teklifi ve tehditler karşısında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.
Suç duyurusundan önce Adliye önünde basın açıklaması yapan BES Genel Başkanı Osman Biçer, BES Ankara 1 No’lu Şube üyesi Nazan Bozkurt’un başına gelenleri şöyle anlattı:
“12 Şubat 2010 tarihinde mesai bitimine doğru Çankaya Nüfus Müdürlüğü’nden izin alarak Hacettepe Hastanesi’ne gittiği esnada daha önce hiç görmedi bir kişi üyemiz Nazan Bozkurt’un yanına gelerek kendisi ile konuşmak istediğini söylemiştir. Tahminen 35 yaşlarında sarışınla kumral arası bir ten rengine sahip, mavi gözlü, 1,75-1,80 boylarında bir şahıs, Bozkurt’a hitaben devlet adına çalıştığını, kendisinin attığı her adımı bildiklerini, şu an çalışmakta olduğu kurum için sakıncalı olduğunu, bu nedenle, gelecekte farklı olumsuz gelişmelerle karşılaşmamak için kendileriyle iş birliği yapması gerektiğini söylemiştir. Kendisine sendika içinde görev almasını, orada konuşulanları kendilerine aktarmasını, sendikada gördüğü, tanıdığı veya tanımadığı kişiler hakkında bilgi vermesini aksi takdirde hayatını mahvedeceklerini söylemiştir.”
Biçer, AKP Hükümeti’nin ülkenin dört bir tarafında şiddet ve baskı politikalarını hayata geçirmeye devam ettiğini, KESK’e yönelik baskılarını sürdürdüğünü söyledi. Biçer, yakın geçmişte de yönetici ve üyelerinin gözaltına alınıp, tutuklandıklarını hatırlattı. Sendikalarında ne yapılıyorsa açıkça yapıldığını, yaptıkları her eylemin arkasında olduklarını dile getiren Biçer, tehditler karşısında geri adım atmayacaklarını ifade etti.
KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek de sendikanın yürüttüğü çalışmalarda yasalara göre bir problem varsa yasal yollara başvurulacağını belirterek, “tehdit etmek nedir?” diye sordu. Türkiye’de ki savaş, emekçi politikalarına karşı sokakların sesini yükselttiğini belirten Şimşek, “bu sesler fincancı katırlarını ürkütüyor” dedi. Şimşek, yaşanılan olayın hukuk devletinde yaşanmamasını gerektiğini ifade ederek, olayın aydınlatılmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Meriç Nehri taştı Edirne sular altında

SONRAKİ HABER

YÜKSEK GERİLİM HATLARI VATANDAŞI GERİYOR...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa