17 Şubat 2010 00:00

Meriç Nehri taştı Edirne sular altında

MERİÇ Nehri’nin taşması sonucu Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’ne giden yol sular altında kaldı.

Paylaş

MERİÇ Nehri’nin taşması sonucu Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’ne giden yol sular altında kaldı. Trakya ve Balkanlar’daki sağanak yağışların artmasının ardından Meriç Nehri yatağına sığamadı. Gece saatlerinden itibaren risk seviyesi olan bin 250 metreküp/saniyeyi geçen nehir taştı. Suyun taşması sonucu nehir yatağına yakın bulunan yerleri su bastı. Meriç kenarında bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlara ait tesisler sular altında kaldı.
Meriç köprüsünden başlayan taşkın su, yolun Karaağaç Mahallesi yakınlarını kapladı. Karaağaç Mahallesi sakinleri güne mahallelerine yaklaşan su ile uyandı. Şehir merkezindeki işlerine gitmek isteyen vatandaşlar, Karaağaç girişinde toplandı. Vatandaşların bir bölümü polis panzeri, diğerleri ise askeri araçlarla taşındı.
Meriç’in taşmasıyla mahallenin alçakta kalan bazı evleri sudan etkilendi.
KARAAĞAǒTA OKULLAR TATİL OLDU
Meriç ve Tunca nehirlerinin taşması sonucu Türkiye’yi Yunanistan’a, Edirne’yi ise Karaağaç Mahallesi’ne bağlayan karayolu ulaşıma kapandı. Bu nedenle Türkiye’den Yunanistan’a Pazarkule Sınır Kapısı üzerinden geçişlere kapandı.
Aşırı yağış ve sonunda yaşanan taşkınlar eğitim ve öğretim faaliyetlerini de olumsuz etkiledi. Meriç’in taşması sonucu yolu kapanan Karaağaç Mahallesi’nde bulunan okullarda eğitime bir gün ara verildi. Okullardaki eğitim yarın devam edip etmeyeceği yağış ve nehirlerdeki su seviyesine göre yeniden değerlendirilecek. Mahallede bulunan yatılı okullardaki öğrenciler başka yerlere taşındı. (EDİRNE)
ÖNCEKİ HABER

Acil kapıları halka kapanıyor mu?

SONRAKİ HABER

BES üyesine muhbirlik teklifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...