17 Şubat 2010 00:00

Hamas liderini öldüren ajanlar İngiltere pasaportu taşımış

20 Ocak’ta Dubai’de bir otel odasında ölü bulunan Hamas liderlerinden Mahmud El Mabbuh’un, ülkeye İngiliz pasaportuyla giriş yapan bazı kişilerce öldürüldüğü iddia edildi.

Paylaş

20 Ocak’ta Dubai’de bir otel odasında ölü bulunan Hamas liderlerinden Mahmud El Mabbuh’un, ülkeye İngiliz pasaportuyla giriş yapan bazı kişilerce öldürüldüğü iddia edildi.
İngiltere’de yayımlanan The Times gazetesi, Dubai polisine dayandırdığı haberinde, ülkeye giriş yapan 11 kişinin arandığını yazdı. Gazeteye açıklamalarda bulunan Dubaili emniyet yetkilisi Dafi Halfan, bu kişilerden dokuzunun İngiliz, birinin Fransız ve diğerinin ise Alman pasaportuyla ülkeye giriş yaptıklarını ve zanlıların her yerde arandıklarını söyledi. “Bu kişilerin bu pasaportları taşıdıklarından kuşkumuz yok. Maalesef dost ülke olarak nitelendirdiğimiz ülkelerin pasaportlarını taşımışlar” diyen Dafi Halfan, suikast olayında Mossad’ın rol oynadığını göz ardı etmediklerini belirtti. Halfan, “Ancak bu zanlıları yakalarsak bu olayı kimin planladığını ortaya çıkarabiliriz” diye konuştu.
Biri kadın 11 kişinin bütün detaylarının Interpol servisine iletildiğini açıklayan Halfan, bu kişiler hakkında kısa süre içinde yakalama emri çıkarılacağını sözlerine ekledi. Gazetedeki habere göre odasında ölü bulunan El Mabbuh’un, boğularak ya da zehirlenerek öldürüldüğü tahmin ediliyor. Kadın ajanın, otel görevlisi kıyafeti giyerek El Mabbuh’un odasına girmeyi başardığı iddia ediliyor. Ölümünden sonra yayınlanan bazı video görüntülerinde ise El Mabbuh’un, 1989 yılında iki İsrailli askerin ölümünü itiraf ettiği ileri sürülüyor. Bu arada El Mabbuh’un, Gazze’ye silah kaçakçılığında başrol oynayan üyelerden biri olduğuna inanılıyor.
The Times gazetesi, İsrailli ajanların, suikastlarda Avrupa ülkelerinin pasaportlarını kullandıklarının bilinen bir gerçek olduğunu ve Avrupa’da birçok kişinin suikastından sorumlu tutulduğunu yazdı.
Bir Mossad ajanına dayandırdığı haberinde gazete, İsrail gizli servisinin, gizli yurtdışı görevlerinde yabancı ülke pasaportlarını kullandığını doğruladığı görüşüne yer verdi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

DAVUTOĞLU: GEREKLİ OLDUĞU İÇİN İRAN’A GELDİM

SONRAKİ HABER

AB, Yunanistan’ı 1 ay deneyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa