17 Şubat 2010 00:00

Bir AKP’liler karşı çıktı

ANKARA’da Çankaya Belediye Meclisi, belediye sınırları içinde çadırlarda kalan TEKEL işçilerinin eylem yaptığı...

Paylaş

ANKARA’da Çankaya Belediye Meclisi, belediye sınırları içinde çadırlarda kalan TEKEL işçilerinin eylem yaptığı bölgede ortaya çıkan ısınma, barınma, beslenme, tuvalet gibi ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çalışma yapılmasına karar verdi. Karar öncesi yapılan tartışmalarda AKP’li üyeler eylemin “siyası bir proje” haline geldiğini savunarak karşı çıktılar.
Çankaya Belediyesi Meclisi “Belediye sınırları içinde hak arama mücadelesi yürüten TEKEL işçileri ve yakınlarının temel insani gereksinimlerinin karşılanması konusunda belediyece izlenecek politikaların ve uygulamaların belirlenmesi” gündemiyle olağanüstü toplandı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık meclisin açılışında yaptığı konuşmada, TEKEL işçilerinin iki ayı aşkın süredir son derece güç koşullarda hak arama mücadelesi verdiğini hatırlattı. Tanık, eleştiriler üzerine, bugüne kadar işçilere yardım için belediyenin kasasından para çıkmadığını, sadece işçilerin tedarik ettiği malzemelerin pişirilmesi, dağıtımı konularında yardımcı olunduğunu bildirdi.
Özellikle kadın işçilerin çevredeki mekanların tuvaletlerini kullanamadıkları için kendisinden bu yönde talepte bulunduklarını, işçilerin banyo yapma konusunda da sıkıntı içerisinde olduklarını belirten Tanık, bu tür insani taleplerin karşılanmasının “siyasi” olarak değerlendirilemeyeceğini vurguladı.
Tanık, bölgede oluşan ihtiyaçları karşılamanın siyasi ayrımcılık olarak değerlendirilemeyeceğini söyleyerek, işçilerin bulunduğu bölgede oluşan olağanüstü durum ve ihtiyaçların karşılanması için belediye meclisinin oy birliği ile karar almasının önemli bir mesaj olacağını belirtti.
AKP’Lİ ÜYELERDEN ELEŞTİRİ
AKP’li üyeler ise bu yönde verilecek bir kararın Belediye Meclisi’nin görev alanını aşacağını ifade ederek, bu kararın belediye meclis üyeliklerini düşürebileceğini savundu. Eylemin “siyasi bir proje” haline geldiğini söyleyen AKP’li üyeler, belediye kaynaklarıyla böylesi bir projeye destek olunmaması gerektiğini, bu öneri öncesinde de belediyenin işçilere yönelik çeşitli yardımlarda bulunduğunu ifade etti. Belediye bütçesinin açık verdiği bir ortamda bu tür bir yardımın doğru olmayacağını belirten AKP’li üyeler, bu kaynağın yol, kaldırım yapımına kullanılması gerektiğini söyledi.
Çankaya Belediye Meclisi yapılan konuşmaların ardından, belediye sınırları içinde çadırlarda kalan TEKEL işçilerinin eylem yaptığı bölgede ortaya çıkan ısınma, barınma, beslenme, tuvalet gibi ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çalışma yapılmasına karar verdi. (ANKARA)


ÖNCEKİ HABER

Çocuklardan ilaç kampanyası

SONRAKİ HABER

‘Bizimki ekmek ideolojisi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...