17 Şubat 2010 00:00

Bu kalp reytingi unutur mu?

Beklendiği kadar reyting ve reklam alamayan Bu Kalp Seni Unutur Mu’nun durumu belirsiz.

Paylaş

Beklendiği kadar reyting ve reklam alamayan Bu Kalp Seni Unutur Mu’nun durumu belirsiz. Bir televizyon kanalına konuk olan dizinin yapımcısı Tomris Giritlioğlu, kanalı değil krizi sorumlu gösterdi.
NTV’de yayınlanan Canlı Gaste’nin konuğu olan Asis Yapım’dan Tomris Giritlioğlu, “Çalıştığımız kanalın bütün yöneticilerinden büyük destek gördük, çok cesur yaklaşımla karşılaştık” dedi ama ekonomik krizin kendilerini vurduğunu söyledi. “Bunca yıldır bu işin içindeyim, böylesine bir yıl geçirdiğimizi hatırlamıyorum” diyen yapımcı, “Bu süreçte, hem diziyi yara almadan kurtararak hem de seyirciye saygımızı hiçbir şekilde kaybetmeden çıkmaya çalışıyoruz. Kanal da aynı iyi niyeti gösteriyor” dedi.
Giritlioğlu’nun açıklamasına göre, kanal ve yapımcı şirket birlikte diziyi bir süre durdurma kararı aldı ve bir hafta sonra 18. bölümle seyircinin karşısında olmayı başarmak için çabalıyorlar.
ÖNCEKİ DİZİLER DAHA ROMANTİKTİ
Dizinin umdukları reytinge ulaşamadığını belirten Giritlioğlu, zararı göze alarak reklam sayısını kısarak reytingi artırmaya çalıştıklarını söyledi. Prodüksiyonun mekanlar ve oyuncu kadrosu bakımından yüksek bir bütçe gerektirdiğini söyleyen yapımcı, şöyle devam etti: “Aslında her bölümün öncesinde kanal yöneticilerinden teşekkürler aldık, ‘Şahane bir bölüm, yüksek reyting alacağız’ dendi ancak yayınlanınca reyting alamadığımız görüldü. Bir projeyi teknik ekibin veya oyuncuların durdurması mümkün değildir. Üstelik, yıllardır aynı teknik ekiple çalışıyoruz.
Önceki diziler olan Hatırla Sevgili ve Çemberimde Gül Oya’yı “Daha romantik, daha naif projeler” olarak niteleyen Giritlioğlu, “Burada ise seksenli yıllardaki yenilmişleri anlatmaya soyunduk, daha önceki dizilerde kahramanları anlatmıştık” dedi.
SERT BİR DÖNEMİ ANLATIYORUZ
“Zaten kendisiyle yüzleşmekten korkan bir insan kitlesi var, biz de ha bire bunu zorlamaya çalışıyoruz. Sadece şöyle bir şeyi tercih ettik, hem yazarımız hem de biz: ‘80’lerden sonra çok şey değişiyor, çok sert bir değişim var. O yüzden diziye çok sert giriş yapıldı, insan hikayeleri daha sonra gelecekti. “Reytingler azalınca siyaseti geri plana aldılar” yorumları o yüzden geçersiz.”
12 Eylül dönemini anlatan “Bu Kalp Seni Unutur Mu?” dizisi, yayına başladığından beri epey tartışma yaratmıştı. Son olarak, dizinin yayınının durdurulması vesilesiyle gündeme geldi. Dizi, Diyarbakır Cezaevi’ndeki işkence uygulamalarının görüntüleriyle başladı, bu görüntüler öyle etkili oldu ki, o sıralar Meclis’te süren Kürt açılımı görüşmeleri sırasında iktidar partisi adına konuşan Ömer Çelik, “Bilmeyenler bu diziyi izlesin. Ben buradan söylüyorum, bu kalp sizi unutmayacak” dedi. Sonra bir süre dizide sansür yapıldığı öne sürüldü, ardından oyuncuların “Paramız verilmezse diziyi bırakacağız” dediği söylendi. Kanalın diziyi kaldırmaya karar verdiği öne sürüldü.
Dizinin devam edip etmeyeceği, bu haftadan sonra belli olacak. Bu Kalp Seni Unutur Mu’nun geleceği, dizinin reklam almasına ya da reytingini artırmasına bağlı. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Mahkemenin yasakladığı kitap, AİHM’den zaferle döndü

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...